BRD estimează că va acorda credite de aproape 1,4 miliarde de lei prin IMM Invest. “Este extrem de important să sprijinim repornirea economiei.”

BRD estimează că va acorda credite de aproape 1,4 miliarde de lei prin IMM Invest. “Este extrem de important să sprijinim repornirea economiei.”
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 23 apr 2020

BRD Groupe Société Générale anunță că a primit plafonul de garanții de la Guvern din programul IMM Invest și estimează că va acorda finanțări de 1,38 miliarde lei în acest an. Președintele executiv al băncii spune că există îngrijorare în rândul firmelor cu privire la criză, dar că banca va continua să finanțeze economia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Programul IMM Invest, care nu este încă operațional după ce site-ul pe care trebuiau depuse aplicațiile a căzut, este destinat să sprijine companiile care se confruntă cu dificultăți economice ca efect al pandemiei COVID-19 în accesarea unor finanțări necesare pentru asigurarea continuității activității.

Valoarea garanțiilor totale este de 15 miliarde de lei, plafonul fiind împărțit la cele aproape 30 de bănci participante, care vor face și analiza de bonitate a clienților.

Ryanair: Avioanele companiei nu vor zbura dacă va fi obligată să lase libere locurile din mijloc pentru distanțare socială CITEȘTE ȘI Ryanair: Avioanele companiei nu vor zbura dacă va fi obligată să lase libere locurile din mijloc pentru distanțare socială

“Suntem conștienți că în rândul companiilor există o mare îngrijorare în ceea ce privește perioada de după criză. Aș vrea să subliniez că BRD a continuat finanțarea în toata această perioadă, și suntem pregătiți să susținem cererea de credite în continuare, atât prin programul guvernamental IMM Invest, cât și prin oferta proprie de creditare. Suntem alături de clienții noștri care se confruntă cu dificultăți economice și vom trece peste această perioadă împreună”, spune François Bloch, CEO-ul BRD Groupe Société Générale.

Creditele acordate în cadrul programului sunt garantate de stat în proporție de 80% sau 90% din valoarea acestora și pot fi folosite pentru finanțarea activității curente pe termen mediu și finanțarea investițiilor pe termen lung.

Finanțările pot ajunge la maximum 10 milioane de lei pe beneficiar. Pentru program sunt eligibile companiile cu până la 250 de angajați și cifra de afaceri anuală de până la 50 de milioane de euro.

Dobânzile vor fi subvenționate integral de stat până la data de 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire în cazul în care creșterea economică pentru anul 2021 va fi mai mică decât cea a anului 2020. Nivelurile maxime ale marjelor de dobândă peste Robor 3M sunt de 2 puncte procentuale pentru creditele de investiții și de 2,5 puncte procentuale pentru creditele/liniile de credit pentru finanțarea capitalului de lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm invest
brd
credite imm invest
credite firme