Acțiunile Facebook au cea mai slabă zi din ultimii 6 ani, după informații privind accesul unui terț la datele utilizatorilor rețelei de socializare

Acțiunile Facebook au cea mai slabă zi din ultimii 6 ani, după informații privind accesul unui terț la datele utilizatorilor rețelei de socializare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 mar 2018

Acțiunile Facebook ar putea încheia ședința bursieră de astăzi cu cea mai amplă corecție zilnică din ultimii aproape 6 ani, după ce presa a relatat că o firmă de consultanță politică care l-a sprijinit pe Donald Trump în campania electorală a utilizat necorespunzător datele a 50 de milioane de utilizatori ai rețelei sociale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 18:50, acțiunile Facebook se depreciau cu 7,12%, până la 171,92 dolari pe unitate, cel mai amplu declin procentual zilnic începând cu 16 iulie 2012. La acest preț, capitalizarea Facebook se ridică la 498,6 miliarde de dolari, cu 39 miliarde de dolari sub valoarea de 537,67 miliarde de dolari atinsă la închiderea de vineri.

De ce este important: Facebook este una dintre cele mai mari companii din SUA și din lume în funcție de capitalizare, fluctuațiile de preț la nivelul acțiunilor companiei afectând mai mulți indici ponderați cu valoarea de piață. Declinul abrupt al acțiunilor Facebook s-a reflectat într-o scădere generalizată în rândul companiilor din social media și tehnologie.

Mai este interesant: Acțiunile Facebook sunt printre cele mai performante în SUA, alături de titlurile Amazon, Apple, Netflix și Alphabet, compania-mamă a Google. Cvintetul este cunoscut și sub acronimul FAANG.

Acțiunile Purcari nu au avut nevoie de proptea CITEȘTE ȘI Acțiunile Purcari nu au avut nevoie de proptea

Facebook a anunțat vineri că a suspendat contul firmei de consultanță Cambridge Analytica și pe cel al unui angajat propriu, suspectat că ar fi știut de scurgerea de date, acesta din urmă fiind în prezent anchetat.

Luni, președintele Parlamentului European a anunțat că instituția va investiga dacă datele utilizatoriu au fost folosite necorespunzător, precizând că o asemenea situație ar fi o încălcare inaccepabilă a drepturilor cetățenilor la viața privată, potrivit Reuters.

Populara rețea de socializare fondată de Mark Zuckerberg era deja sub presiune din partea parlamentarilor americani și britanici, care au cerut detalii, în weekend, despre modul în care Cambridge Analytica a accesat informațiile utilizatorilor fără permisiunea acestora.

Solicitările parlamentarilor au fost făcute după ce cotidianele New York Times și London’s Observer au relatat că Facebook a cerut Cambridge Analytica să șteargă datele utilizatorilor încă din 2015, însă firma de consultanță nu a dat curs cererilor.

Declinul abrupt al acțiunilor Facebook s-a reflectat într-o scădere generalizată în rândul companiilor din social media și tehnologie, indicele de sector scăzând cu 2,37%, potrivit datelor MarketWatch. Titlurile Twitter înregistrau o corecție de 1,91%, iar prețul acțiunilor Snap era în coborâre cu 4%.

Indicele Nasdaq Composite era în scădere cu 2,24%, tras în jos și de acțiunile Alphabet (-3,86%), Apple (-1,81%), Netflix (2,48%), Microsoft (-2,18), Amazon (-2,37%).

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
actiuni
scadere
cambridge analytica
date
utilizatori