Acțiunile încep săptămâna în scădere, afectate de datele din China

Acțiunile încep săptămâna în scădere, afectate de datele din China
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 mai 2016

Acțiunile europene înregistrează scăderi în prima parte a ședinței de luni, influențate de datele economice dezamăgitoare din China, ceea ce alimentează îngrijorările investitorilor în legătură cu evoluția economiei globale, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 12:00, indicele Stoxx Europe 600 era în scădere cu 0,5% după ce, săptămâna trecută, a avansat cu 0,9%.

În pofida unor măsuri agresive de stimulare adoptate de autoritățile chineze, cele mai recente date sugerează că acestea nu au reușit încă să impulsioneze creșterea economică.

Producția industrială a Chinei a crescut luna trecută cu 6% față de perioada similară din 2015, după un avans de 6,8% în martie. Analiștii contactați de Wall Street Journal estimau o creștere de 6,6%.

Luc Beiso îl înlocuiește pe Pierre Martin la conducerea Credit Agricole Bank Romania CITEȘTE ȘI Luc Beiso îl înlocuiește pe Pierre Martin la conducerea Credit Agricole Bank Romania

Vânzările de retail în China au avansat cu 10,1% în aprilie, mai lent decât în martie, când creșterea a fost de 10,5%.

Totodată, investițiile în active fixe din zone urbane au crescut 10,5% în primele patru luni ale anului, în timp ce analiștii estimau un ritm de creștere de circa 11%. Din total, 62,1% au fost făcute de companii private, față de 65,3% cu un an în urmă.

"O încetinire constantă a ritmului de creștere al investițiilor private va afecta avansul sustenabil al investițiilor per ansamblu", Wang Baobin, analist la biroul chinez de statistică.

Acțiunile companiilor din industria petrolieră au consemnat, în general, evoluții pozitive, pe fondul creșterii cotațiilor petrolului. Petrolul a înregistrat creșteri după ce banca americană Goldman Sachs a publicat un raport în care afirmă că piața a depășit perioada de supraproducție în mai.

Prețul contractelor futures pentru petrolul Brent, cu livrare în iulie, a crescut cu 1,8% la 48,7 dolari/baril. Petrolul West Texas Intermediate (WTI), cu livrare în iunie a avansat cu 1,9%, la 47,06 dolari/baril.

Profit.ro organizează, în 23-24 mai, la Hotel Sheraton, sala Platinul, cu începere de la ora 9.00, prima ediție Profit Financial Forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții instituțiilor de supraveghere și reglementare, ai asociațiilor profesionale din domeniul bacar și asigurări, șefi de bănci, fonduri de investiții, reprezentanți ai pieței de capital, pentru a dezbate viitorul piețelor financiare.

Pentru detalii și înregistrări, click AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx europe 600
actiuni
petrol
brent
wti
burse