Bursele europene au închis în creștere, susținute de datele pozitive privind retailul din SUA

Bursele europene au închis în creștere, susținute de datele pozitive privind retailul din SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 mai 2016

Acțiunile europene au recuperat pierderile înregistrate în prima parte a tranzacțiilor de vineri și au închis în creștere ușoară, în condițiile în care datele peste estimări privind sectorul de retail din SUA au alimentat optimismul investitorilor referitor la evoluția celei mai mari economii a lumii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a încheiat cu un câștig de 0,4%, după ce anterior s-a depreciat cu până la 0,8%. La nivelul săptămânii, Europe 600 a avansat cu 0,9%, după două săptămâni consecutive de scădere, scrie Bloomberg.

Vânzările cu amănuntul din SUA au crescut cu 1,3% în aprilie raportat la luna anterioară, cel mai mare avans lunar din ultimul an, potrivit datelor Departamentului american al Comerțului. Analiștii estimaseră o creștere de cel mult 1% pentru sectorul de retail în aprilie.

Creșterea prețului aurului este abia la început, spune „vulturul” de la Fondul Proprietatea CITEȘTE ȘI Creșterea prețului aurului este abia la început, spune „vulturul” de la Fondul Proprietatea

Bursa de la Londra s-a apreciat cu 0,5%, piața de capital de la Paris cu 0,6%, în timp ce bursa de la Frankfurt a închis cu o creștere de 0,9%.

Printre companiile care au raportat creșteri vineri se numără producătorul de jocuri Ubisoft Entertainment și conglomeratul francez Bouygues, care s-au apreciat cu 8%, respectiv 2,6%, după publicarea rapoartelor financiare.

Retailerii Tesco (Marea Britanie) și DIA (Spania) au avansat cu peste 4%, în timp ce acțiunile companiei de comunicații prin satelit Eutelsat (Franța) s-au prăbușit cu 28%, ca urmare a revizuirii în scădere a estimărilor de profit pentru 2016 și 2017. 

Profit.ro organizează, în 23-24 mai, la Hotel Sheraton, sala Platinul, cu începere de la ora 9.00, prima ediție Profit Financial Forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții instituțiilor de supraveghere și reglementare, ai asociațiilor profesionale din domeniul bacar și asigurări, șefi de bănci, fonduri de investiții, reprezentanți ai pieței de capital, pentru a dezbate viitorul piețelor financiare.

Pentru detalii și înregistrări, click AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni
evolutii