Acțiunile proprietarului Cinema City se prăbușesc după confirmarea suspendării operațiunilor în Marea Britanie și SUA

Acțiunile proprietarului Cinema City se prăbușesc după confirmarea suspendării operațiunilor în Marea Britanie și SUA
scris 5 oct 2020

Acțiunile grupului britanic Cineworld, al doilea mare operator de cinematografe din lume și proprietarul celui mai mare lanț de cinematografe din România, Cinema City, s-au prăbușit cu peste 60% în debutul tranzacțiilor astăzi, după ce a confirmat suspendarea operațiunilor în Marea Britanie și SUA.

 “Ca răspuns la un peisaj cinematografic din ce în ce mai provocator și închideri susținute în piețe-cheie din cauza pandemiei de Covid-19, Cineworld , confirmă că va suspenda temporar operațiunile la toate cele 536 de cinematografe Regal din SUA și la cele 127 de cinematografe Cineworld și Picturehouse din Marea Britanie, de joi, 8 octombrie 2020”, a anunțat grupul britanic luni dimineață, confirmând informațiile apărute în presa internațională în weekend.

Decizia va afecta aproximativ 45.000 de angajați din cele două țări.

TeraPlast solicită ajutor de stat pentru un proiect de investiții de 7,9 milioane euro în producția de țevi. Dintr-o schemă similară compania a crescut o linie de business pe care a vândut-o unei companii irlandeze CITEȘTE ȘI TeraPlast solicită ajutor de stat pentru un proiect de investiții de 7,9 milioane euro în producția de țevi. Dintr-o schemă similară compania a crescut o linie de business pe care a vândut-o unei companii irlandeze

Totodată, grupul britanic a reiterat că analizează mai multe opțiuni în vederea creșterii lichidităților.

Acțiunile companiei s-au prăbușit cu până la 60,4% în debutul tranzacțiilor pe bursa de la Londra, până la un minim de 15,64 pence.

În jurul orei 10:40 (ora României), titlurile Cineworld se depreciau cu 44% raportat la referința de vineri.

Cineworld, cu sediul la Londra, operează 786 de cinematografe cu aproape 9.500 de săli, în Marea Britanie, SUA, Irlanda, Polonia, România, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și Israel.

În România, grupul britanic deține și operează, prin intermediul Cinema City, o rețea de 26 de multiplexuri cu 237 de săli.

viewscnt
Afla mai multe despre
cineworld
suspendare operatiuni
inchidere cinematografe
pandemie
coronavirus
cinema city
actiuni