City Insurance a încercat să schimbe în instanță o amendă cu avertisment scris, dar cererea a fost respinsă

City Insurance a încercat să schimbe în instanță o amendă cu avertisment scris, dar cererea a fost respinsă
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 25 apr 2017

Curtea de Apel București (CAB) a respins cererea City Insurance de anulare a unei decizii din aprilie 2016, prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat asigurătorul, și de înlocuire a sancțiunii cu avertisment scris.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Prin Decizia 902/18.04.2016 s-a dispus sancționarea cu amendă și stabilirea unor măsuri în sarcina City Insurance. Prin cererea ce face obiectul Dosarului 3623/2/2016, City Insurance a solicitat în principal anularea Deciziei 902/18.04.2016 și în subsidiar reindividualizarea sancțiunii în sensul înlocuirii amenzii cu avertismentul scris. Prin hotararea CAB pronunțată la data de 11.04.2017, instanța a respins acțiunea ca neîntemeiată”, a transmis ASF la solicitarea Profit.ro.

Instituția nu a dorit să facă public cuantumul sancțiunii, invocând faptul că se comunică doar asigurătorului.

Primul anunț oficial al ASF privind preluarea City Insurance de către un investitor străin. Profit.ro a anunțat discuțiile din decembrie CITEȘTE ȘI Primul anunț oficial al ASF privind preluarea City Insurance de către un investitor străin. Profit.ro a anunțat discuțiile din decembrie

ASF a anunțat, pe 18 aprilie 2016, deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan la City Insurance, informație pe care Profit.ro a publicat-o în exclusivitate în 14 aprilie.

De asemenea, activitatea de subscriere a companiei a fost limitată la 75% din veniturile aferente anului trecut, cu excepția asigurărilor de garanții, unde subscrierea de noi contracte de asigurare a fost interzisă. La începutul lunii octombrie 2016, ASF a transmis Profit.ro că planul de redresare al City Insurance conține mai multe măsuri, nu numai majorarea de capital.

Înființată în 1998, compania City Insurance este deținută de Vivendi International SRL - 85,23%, Nicolae Mușat - 8,9%, Fortuna Coppola - 2,37%, Cristian Pascale - 1,91% și alți acționari persoane fizice și juridice - 1,58%. Acțioanarul unic al Vivendi International este Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase.

În 2016, compania a subscris prime de 789,62 milioane de lei și s-a plasat pe locul 6 în topul companiilor de profil.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
city insurance
amenda
instanta
anulare
respingere