Despăgubirile plătite pentru locuințele afectate de incendii au crescut cu peste 69%

Despăgubirile plătite pentru locuințele afectate de incendii au crescut cu peste 69%
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2023

Proprietarii de locuințe au primit anul trecut despăgubiri de peste 43,3 milioane lei din partea companiilor Membre UNSAR doar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii locuințelor, conform unei analize realizate la nivelul asociației, cu peste 69% mai mult față de 2021. Totodată, numărul dosarelor de daună despăgubite, ca urmare a producerii riscului de incendiu, a înregistrat la rândul său o creștere de 74% față de 2021, ajungând la 1.539 de cazuri – care reprezintă circa 6% din numărul total de dosare achitate anul trecut în baza asigurărilor facultative de locuințe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Practic, 4 din cele 73 de dosare de daună achitate zilnic de către companiile Membre UNSAR în baza asigurărilor facultative de locuințe sunt generate de producerea unor incendii care afectează locuințele.

Medicii germani recomandă introducerea siestei pe perioada verii, după modelul consacrat în sudul Europei CITEȘTE ȘI Medicii germani recomandă introducerea siestei pe perioada verii, după modelul consacrat în sudul Europei

„Impactul acestor daune, atât asupra locuinței, cât și asupra bugetului unei familii, este unul foarte important. Sunt oameni care riscă să rămână fără un acoperiș deasupra capului. De aceea, dorim să venim în sprijinul proprietarilor de locuințe cu informații utile despre soluțiile de protecție financiară pe care le pot accesa”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

În medie, 19 incendii afectează în fiecare zi locuințele din România. În plus față de soluțiile de prevenție, este  important să ne informăm mai bine legat de cum ne putem proteja financiar de consecințele producerii acestor riscuri, prin intermediul unei asigurări facultative. Aceasta se poate încheia doar pentru locuințele care sunt deja protejate de o poliță obligatorie PAD, care acoperă 3 riscuri catastrofale (cutremure, inundații și alunecări de teren) până la limita de 20.000 EUR, respectiv 10.000 EUR, în funcție de tipul construcției. În schimb, printr-o asigurare facultativă, locuința poate fi protejată la valoarea ei reală și pentru mult mai multe riscuri (incendiu, explozie, furtună, vijelie, căderi de corpuri, furt, vandalism, etc.). De reținut ar fi și faptul că această asigurare poate fi personalizată prin includerea unor clauze speciale, precum asigurarea instalațiilor interioare ale clădirii, aparatelor electrice / electronice, bunurilor casabile, servicii de asistență tehnică la locuință, dar și răspunderea civilă față de terțe persoane (spre exemplu, pentru acoperirea pagubelor pe care le produceți vecinilor), astfel încât protecția oferită de asigurare să răspundă nevoilor și cerințelor fiecăruia dintre noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
incendiu
locuinte