EXCLUSIV LIFE IS HARD pregătește un fond de 1 milion de euro care va intra ca acționar în firme focusate pe digitalizarea serviciilor și aplicarea unor tehnologii noi în asigurări

EXCLUSIV LIFE IS HARD pregătește un fond de 1 milion de euro care va intra ca acționar în firme focusate pe digitalizarea serviciilor și aplicarea unor tehnologii noi în asigurări

Angajați ai companiei. Sursa foto - Life is Hard

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 7 oct 2022

LIFE IS HARD (LIH), furnizor de soluții software din Cluj, listat la Bursa de Valori București, piața AeRo, vrea să înființeze un fond investițional de 1 milion de euro pentru a dezvolta un eco-sistem în domeniul asigurărilor și al unor servicii conexe, obiectiv care se va concretiza prin participarea ca acționar în societăți focusate pe digitalizarea serviciilor și aplicarea unor tehnologii noi (Big Data, AI/ML).   

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

"Pe data de 1 noiembrie 2022, LIH va supune aprobării acționarilor crearea unui fond investițional de 1 milion de euro, denumit LIH Ventures, prin care țintește să dezvolte un eco-sistem pentru domeniul asigurărilor și al unor servicii conexe (ex: mobilitate, călătorie etc). În acest sens, LIH Ventures va intra ca acționar în firme focusate pe digitalizarea serviciilor și aplicarea unor tehnologii noi (Big Data, AI/ML), care permit scalare rapidă.

EXCLUSIV Garanta Asigurări a fost ofertată la vânzare. Principal cumpărător interesat - Eximasig, controlată indirect de stat. Prețul estimat al tranzacției CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Garanta Asigurări a fost ofertată la vânzare. Principal cumpărător interesat - Eximasig, controlată indirect de stat. Prețul estimat al tranzacției

LIH Ventures va dispune inițial de un fond de 1 milion de euro și va funcționa ca vehicul de investiții pre-seed în startup-uri și companii young-growth din Europa de Sud-Est (SEE), cu focus inițial pe România", a declarat pentru Profit.ro Erik Barna, membru CA LIH și fondator al companiei.

LIH Ventures propune ca direcție de dezvoltare strategică achiziția de capital de inovație (achiziția unor firme ce dețin sau dezvoltă modele de afaceri și/sau tehnologii noi în industria de asigurări și servicii conexe), care ar putea aduce atât un randament suplimentar fondurilor LIH, cât și plus valoare în dezvoltarea LIH, prin abordarea de noi piețe și segmente de afaceri conexe expertizei sale.

BNR urcă din nou dobânda cheie, peste așteptările analiștilor, și se așteaptă la o inflație mai ridicată CITEȘTE ȘI BNR urcă din nou dobânda cheie, peste așteptările analiștilor, și se așteaptă la o inflație mai ridicată

Viitorul fond va furniza acces la investiții și expertiză (strategie, marketing, tehnologie, dezvoltare operațională) pentru companii din domeniul asigurărilor și al serviciilor conexe, pentru dezvoltarea și scalarea soluțiilor cu potențial de creștere, a spus Barna.

"LIFE IS HARD este prezentă în piața de asigurări prin platforma 24Broker.ro, cea mai utilizată platformă de brokeraj în asigurări din România. În anul 2021, piața asigurărilor din România a înregistrat o creștere de 24%, având subscrise prime brute în valoare de aproximativ 14,2 miliarde de lei, iar piața este încă departe de potențialul ei maxim. Din valoarea totală menționată, prin intermediul aplicației 24Broker.ro au fost subscrise prime brute de 4,6 miliarde de lei, susținând 51% din canalul de brokeraj și 37 % din totalul industriei asigurărilor din România, ceea ce face ca LIFE IS HARD să fie un jucător relevant în domeniul asigurărilor.
 
Tendința de creștere se menține și în 2022, piața de asigurări crescând cu 37% în S1 2022", a afirmat reprezentantul societății.
LIH are în derulare, printr-un parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj, un contract de finanțare europeană nerambursabilă aferentă proiectului "Modele computaționale bazate pe big data și analiza predictivă a datelor pentru optimizarea și automatizarea distribuției de produse de asigurare prin platforma 24Broker.ro”, prin care vizează dezvoltarea functionalităților platformei 24Broker.ro prin integrarea unor tehnologii de ultimă generație din domeniul inteligenței artificiale.

Contractul depășește 14 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă primită se ridică la 10,122 milioane de lei.

Life is Hard (LIH) a încheiat prima jumătate a anului cu afaceri de 12,4 milioane de lei, cu 20% mai mult față de iuie 2021, și un profit net de 1,6 milioane de lei, în creștere de 335%.

Compania are o capitalizare de 51,33 milioane de lei și este controlată de Ioan-Cătălin Chiș - 29,48%, Active Power Solutions - 28,06%, mai multe persoane fizice - 40,68% și juridice - 1,76%.

viewscnt
Afla mai multe despre
life is hard
fond
asigurari
lih ventures