CONFIRMARE Autonom intră pe piața asigurărilor, cu grecii de la Hellas Direct

CONFIRMARE Autonom intră pe piața asigurărilor, cu grecii de la Hellas Direct
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2022

Autonom Protect, divizia de servicii pentru piața de asigurări a Grupului Autonom, a încheiat un parteneriat de distribuție cu Hellas Direct, asigurator din Grecia care va intra pe pe piața din România, confirmând astfel infomațiile anunțate anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În vară, Profit.ro a anunțat că Safety Broker, liderul pieței de profil, a înființat o societate care va acorda consultanță de specialitate Hellas Direct, companie privată de asigurări online cu operațiuni în Grecia și Cipru.

Profit.ro anunțase anterior că Hellas Direct va intra în acest an pe piața din România, parte a unui proiect de extindere în mai multe țări din Europa de Sud-Est.

FOTO Bitdefender încheie un parteneriat cu Ferrari, pentru Formula 1 CITEȘTE ȘI FOTO Bitdefender încheie un parteneriat cu Ferrari, pentru Formula 1

Hellas Direct urmează să intre pe piața din România în această toamnă, în primă fază, cu un produs de răspundere civilă auto, urmând a fi adăugate în scurt timp și alte asigurări opționale (Casco, Travel ș.a).

Distribuția asigurărilor RCA va fi inițiată prin parteneriate cu agenți generali de asigurări (MGA), unul dintre acestea fiind, MGA Alpha Protect SRL. (vezi comunicat Hellas Direct)

MGA Alpha Protect S.R.L. este un joint venture între Grupul Autonom Protect și Grupul Hellas Direct, cu scopul de a asigura distribuția produselor de asigurare și de a crește calitatea serviciilor din această piață, în contextul falimentului City Insurance și a oportunităților existente în piață.

În anul 2021, societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF au subscris prime brute în valoare de aproximativ 14,2 miliarde lei, în creștere cu circa 24% față de valoarea înregistrată în anul anterior. Piața asigurărilor din România rămâne orientată spre activitatea de asigurări generale, ce deține o pondere de 82% din totalul primelor brute subscrise de societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF.

Piața asigurărilor generale rămâne dominată de asigurările auto, astfel încât acestea, incluzând clasa A3 (Asigurări de mijloace de transport terestru, altele decât cele feroviare) și clasa A10 (Asigurări de răspundere civilă auto, inclusiv răspunderea transportatorului), reprezintă aproximativ 76% din totalul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări generale și 62% din totalul primelor brute subscrise de societățile de asigurări în anul 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
safety broker
hellas direct