EXCLUSIV Tranzacție surpriză - Garanta Asigurări, cumpărată de mai mulți brokeri locali

EXCLUSIV Tranzacție surpriză - Garanta Asigurări, cumpărată de mai mulți brokeri locali
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 11 mar 2024

Un grup format din mai multe persoane fizice și juridice cu activități în zona brokerajului de asigurări va cumpăra aproape 97% din acțiunile Garanta Asigurări, un business de peste 50 milioane lei, controlat de unul dintre liderii pieței de asigurări din Grecia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul elen a mai încercat să găsească un cumpărător pentru acțiunile asigurătorului român, dar discuțiile privind intrarea EximAsig în acționariatul Garanta Asigurări au eșuat atunci.

 

Acum, potrivit datelor Profit.ro, tranzacția se situează în jurul a 1 milion de euro.

Poșta Română confirmă Profit.ro - Brokerul de asigurări intră în faliment CITEȘTE ȘI Poșta Română confirmă Profit.ro - Brokerul de asigurări intră în faliment

Printre viitorii acționari ai Garanta Asigurări se numără Alexandru Ivan, acționar indirect al Trust Brokers, Alexandru Apostol, acționar MaxyGo, Cerasela Chiriac și Silviu Chiriac, acționari indirecți Inter Broker, Carmen Pitu, acționar Lion Broker, Trust Advisors Zone, Destin Asig, Fluid Development Constanța, Obsidian Broker, Asigest Broker și Rom Insurance Broker.

"În perioada următoare se vor semna actele", au declarat pentru Profit.ro surse din zona concurenței.

LISTA schimbărilor avansate pentru polițele RCA. Prețul va fi redus pentru unele categorii, nouă formulă de calcul CITEȘTE ȘI LISTA schimbărilor avansate pentru polițele RCA. Prețul va fi redus pentru unele categorii, nouă formulă de calcul

Garanta Asigurări a fost înființată în octombrie 1997, având ca principal acționar The Ethniki, unul dintre liderii pieței de asigurări din Grecia, cu o participație de 96,74279%.

Restul acționarilor sunt omul de afaceri Jean Valvis - 2,59765%, Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) - 0,27617%, OTE (Grecia) - 0,22364% si Posta Romana - 0,15975%, potrivit datelor asiguratorului.

EXCLUSIV Asirom urcă puternic la RCA după falimentul Euroins și aduce pe piață o premieră: Virtual advisory board, cu liceeni ca viitori clienți. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Asirom urcă puternic la RCA după falimentul Euroins și aduce pe piață o premieră: Virtual advisory board, cu liceeni ca viitori clienți. "Vreau să dau bani la acționari și să schimb modul de gândire al salariaților."

Capitalul social al companiei însumează 43,506 milioane de lei.

În primăvara anului 2022, Comisia Europeană a aprobat vânzarea de către National Bank of Greece (NBG) a diviziei sale de asigurări, Ethniki, către fondul britanic de investiții CVC Capital Partners.

Garanta emite asigurări generale și de viață și a subscris în 2022 prime de 52,8 milioane de lei, de la 53,2 milioane de lei în 2021. Portofoliul companiei este dominat de polițele CASCO și bunuri (pierderi financiare), alături de cele de viață.

Pierderea asigurătorului a urcat de la 2,98 milioane de lei în 2021, la 13,95 milioane de lei la finele anului 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
garanta asigurari
the ethniki
brokeri