Nici o ofertă pentru al doilea administrator temporar al Carpatica Asig - surse

Nici o ofertă pentru al doilea administrator temporar al Carpatica Asig - surse
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 30 mar 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a primit nici o ofertă în cadrul procedurii de selecție a celui de-al doilea administrator temporar la Carpatica Asig Sibiu, asigurător aflat în rezoluție și condusă prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA), au declarat, pentru Profit.ro, surse din cadrul instituției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Termenul pentru depunerea candidaturilor a expirat marți, 29 martie, ora 15.30. Nu s-a înscris niciun candidat”, au spus sursele citate.

ASF a anunțat, în ianuarie, aplicarea măsurilor de rezoluție la Carpatica Asig, societate aflată în redresare financiară din aprilie 2014, pentru a evita intrarea într-o stare de dificultate majoră a asigurătorului.

De asemenea, ASF a dispus desemnarea unui administrator temporar, respectiv Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), care va avea ca atribuții principale supervizarea procesului de inventariere a patrimoniului societății la finele anului 2015, întocmirea situațiilor financiare anuale și auditarea acestora, precum și supervizarea modului de ducere la îndeplinire a măsurilor, în special cele legate de atragerea unui investitor strategic.

Surse: Gaura de la Carpatica Asig depășește 500 mil. lei, de cinci ori peste estimările inițiale CITEȘTE ȘI Surse: Gaura de la Carpatica Asig depășește 500 mil. lei, de cinci ori peste estimările inițiale

Procedura de rezoluție, definită printr-o lege intrată în vigoare la finalul anului trecut, presupune transferul activității unui asigurător cu probleme de la acționarii săi către un administrator numit de ASF.

La începutul acestei luni, ASF a anunțat că Deloitte Audit a fost selectată ca auditor financiar al asigurătorului.

Carpatica Asig și-a început activitatea în 1996, sub denumirea ASA Asigurări Atlassib.

Acțiunile asigurătorului sunt deținute de omul de afaceri Ilie Carabulea, prin Atlassib Sibiu - 92,42%, Transcar Sibiu - 6,97%, Corneliu Tănase - 0,08% și Aurel Albu - 0,53%, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

viewscnt
Afla mai multe despre
carpatica asig
asf
administrator temporar
selectie