NN Pensii: Declarațiile Ministerului Finanțelor și ASF sunt "îmbucurătoare". Scrisoarea către clienți a fost informativă, nu un avertisment

NN Pensii: Declarațiile Ministerului Finanțelor și ASF sunt "îmbucurătoare". Scrisoarea către clienți a fost informativă, nu un avertisment
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 12 apr 2017

Declarațiile reprezentanților Ministerului Finanțelor și Autorității de Supraveghere Financiară privind susținerea sistemului de pensii obligatorii administrare privat (Pilonul II) sunt "îmbucurătoare", a transmis NN Pensii. Potrivit administratorului de fonduri de pensii, scrisoarea pe care a transmis-o marți clienților săi a avut un caracter informativ și nu reprezintă un "avertisment".

"Ca urmare a reacțiilor apărute după trimiterea mesajului informativ de tip e-mail către participanții la Fondul de Pensii Administrat Privat NN (Pilonul II), dorim să facem următoarele precizări", a transmis NN Pensii.

Ministrul Finanțelor răspunde NN Pensii: Nicio rațiune politică sau bugetară nu poate duce la decizia aberantă de naționalizare a Pilonului II. ASF va discuta cu administratorii de fonduri CITEȘTE ȘI Ministrul Finanțelor răspunde NN Pensii: Nicio rațiune politică sau bugetară nu poate duce la decizia aberantă de naționalizare a Pilonului II. ASF va discuta cu administratorii de fonduri

Precizările NN Pensii:

  • Conținutul scrisorii trimise de NN Pensii către clienții săi este unul exclusiv informativ și acesta nu reprezintă un avertisment. Nevoia acestei informări a venit ca răspuns la solicitările de clarificare din partea clienților noștri provocate de discuțiile publice din ultima perioadă cu privire la viitorul sistemului de pensii.
  • Această comunicare a venit în contextul în care NN transmite lunar peste 300.000 de mesaje electronice clienților săi, care conțin informații referitoare la situația contului lor individual de pensie de fiecare data când noi sume sunt adăugate, iar anual sunt trimise aproximativ 1,9 milioane de scrisori care analizează evoluția nivelul anului anterior către adresa de corespondență a clienților.
  • Apreciem faptul că, prin declarațiile făcute, atât Ministerul de Finanțe, cât și Autoritatea de Supraveghere Financiară au avut un punct de vedere ferm cu privire la susținerea sistemului de pensii administrate privat. Aceste declarații sunt îmbucurătoare, cu atât mai mult cu cât considerăm că aportul fondurilor de pensii private în susținerea dezvoltării economiei naționale poate crește semnificativ.
  • Reconfirmăm angajamentul nostru de a-i servi pe cei peste 1,9 milioane de clienți, ale căror economii pentru pensie le administrăm. De aceea, ne delimităm de orice contextualizare într-un spectru politic, oricare ar fi acesta, a mesajului transmis pe 11 aprilie clienților noștri.
  • Menționăm că vom continua să informăm publicul larg și mai ales pe clienții noștri prin mijloacele de comunicare pe care le avem la dispoziție despre nevoia și alternativele de economisire pentru pensie, contextul piețelor pe care suntem prezenți și evoluția propriilor economii administrate de noi.
Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
nn pensii
ministerul finantelor
asf
scrisoare clienti