Pierderile provocate de conflictul ruso-ucrainean pe piața asigurărilor de specialitate ar putea atinge 35 de miliarde de dolari

Pierderile provocate de conflictul ruso-ucrainean pe piața asigurărilor de specialitate ar putea atinge 35 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2022

Pierderile de pe piața asigurărilor de specialitate provocate de invazia Rusiei în Ucraina ar putea fi de 16-35 de miliarde de dolari, potrivit unei estimări publicate de agenția de rating S&P Global, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Estimarea include posibile pierderi de asigurări de aviație în valoare totală de 6-15 miliarde de dolari, arată un raport al S&P.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Alte domenii de specialitate care ar putea fi afectate de conflictul ruso-ucrainean includ riscul cibernetic, riscul politic și asigurarea pentru război naval, a spus S&P.

Pe piața aviației sunt anticipate dispute legale pe parcursul unor ani de zile între locatori și asigurători cu privire la avioanele rămase în Rusia în urma invadării Ucrainei și a sancțiunilor ulterioare occidentale, scrie News.ro.

Cel mai mare locator de avioane din lume, AerCap, a depus o cerere de despăgubire de 3,5 miliarde de dolari pentru peste 100 de avioane blocate în Rusia.

”Credem că ar putea dura mulți ani pentru a compensa pierderile finale suferite de companiile de leasing de avioane, asigurători și reasigurători”, a spus S&P.

Primii 21 de reasigurători la nivel mondial evaluați de S&P vor suporta probabil aproximativ jumătate din pierderile totale, se arată în comunicat. Acest lucru ar afecta câștigurile majorității acestora, în timp ce în cazul unor le-ar putea afecta și pozițiile lor de capital, având în vedere că se confruntă deja și cu pierderi mari din cauza catastrofelor naturale din acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi
asigurari