Tranzacție: Otto Broker a preluat 20% din i-Asigurare.ro, o platformă de asigurări self-service

Tranzacție: Otto Broker a preluat 20% din i-Asigurare.ro, o platformă de asigurări self-service
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 iul 2019

Otto Broker a preluat 20% din acționariatul i-Asigurare.ro, platforma de asigurări self-service înființată în anul 2011, în urma unui acord semnat în cursul acestei luni și care urmărește creșterea ritmului de dezvoltare a companiei.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Anterior tranzacției, i-Asigurare Mobile SRL era controlată de Andrei Gogan - 40%, Valeriu Filip - 40% și And-Claudiu Aparaschivei - 20%.

Tranzacția se va finaliza în următoarele săptămâni, iar operațiunile în nouă structură de colaborare au început în 10 iulie 2019.

EXCLUSIV Reducerea comisioanelor RCA determină fondul The Foundations să iasă din acționariatul Otto Broker, dar rămâne finanțator al proiectelor intermediarului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Reducerea comisioanelor RCA determină fondul The Foundations să iasă din acționariatul Otto Broker, dar rămâne finanțator al proiectelor intermediarului

i-Asigurare a lansat prima aplicație de asigurări disponibilă pe telefonul mobil, cu ajutorul căreia utilizatorii pot calcula tarife și comanda asigurări de pe orice device iOS sau Android. Ulterior, a devenit parteneră Vodafone.

Tranzactia cu Otto Broker aduce și relansarea i-Asigurare într-o noua formă, cu servicii extinse.
 
Astfel, aplicația i-Asigurare va permite utilizatorilor să compare tarife și să încheie polițe de asigurare pentru locuință, mașină, călătorie sau bicicletă, direct, prin plata online cu card bancar.
 
“Am făcut această tranzacție pentru că vrem să investim în soluții digitale care aduc valoare pentru clienți, atât pe canale proprii ale companiei cât și în parteneriate care pot fructifica platforma tehnologică dezvoltată de noi. (...) Avem încredere că putem să contribuim cel puțin la dublarea business-ului i-Asigurare în următorii 2 ani”, a declarat Victor Sraer, directorul general al Otto Broker și acționar cu o cotă de 86,45%.
UNIQA și Otto Broker au lansat o poliță CASCO pentru vehicule retro. Parcul auto național numără aproape 2.000 de mașini cu vechime de peste 20 ani CITEȘTE ȘI UNIQA și Otto Broker au lansat o poliță CASCO pentru vehicule retro. Parcul auto național numără aproape 2.000 de mașini cu vechime de peste 20 ani

i-Asigurare a intermediat in primele 6 luni ale anului circa 1,4 milioane de lei, iar in cursul anului 2018 volumul de prime intermediate a fost de aproximativ 2,5 milioane de lei.

În primele șase luni ale acestui an, Otto Broker a intermediat prime de asigurare de aproximativ 33 milioane de lei, iar anul trecut de circa 63 milioane de lei.

i-Asigurare a fost dezvoltată ca parte a grupului i-Tom și a devenit ulterior un business de sine statator. i-Tom, care este fondat de antreprenorii Valeriu Filip, Andrei Gogan si Andi Aparaschivei, furnizează servicii de dezvoltare software și deține mai multe produse software proprii.
 
Otto Broker de Asigurare este cel mai important broker de asigurări retail în centrele comerciale din România.
viewscnt
Afla mai multe despre
otto broker
tranzactie
i-asigurare.ro