UNIQA Asigurări a intrat pe piața asigurărilor private de sănătate

UNIQA Asigurări a intrat pe piața asigurărilor private de sănătate
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 19 oct 2016

UNIQA Asigurări a lansat o asigurare privată de sănătate, care include, în premieră pentru piața romînească, și servicii stomatologice, cu tarife cuprinse între 160 și aproape 300 de lei pe lună, în funcție de acoperirile (Ambulatoriu, Spitalizare și Dental) și variantele (PersonalMed, CompleteMed și DeluxeMed) alese.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Denumită iMed, polița asigură accesul la o rețea de aproape 500 de parteneri medicali în toată țara (Sanador, Anima, Gral, Synevo, Medsana, Medas ș.a.), decontarea directă a costurilor serviciilor medicale și decontarea serviciilor în afara rețelei de parteneri (80%).

“Piața asigurărilor private de sănătate, cu subscrieri de  milioane de lei în 2015, se află încă la un nivel foarte redus în România. Estimăm o creștere anuală de 20-30% în viitor. Până la finele anului viitor anticipăm atragerea unui număr de clienți cuprins între 2.000 și 3.000 de persoane”, a declarat Iuliana Rusei, membru în Directoratul UNIQA Asigurări, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit datelor prezentate de asigurător, România este pe ultimul loc în Europa în privința asigurărilor private de sănătate. În timp ce cheltuiala medie cu asigurările private de sănătate în Europa se ridică la 203 euro/lună, în România acest indicator atinge doar 0,4 euro/lună.

Pe de altă, românii sunt preocupați de sănătate. Un studiu GfK  a scos în evidență că pentru 75% dintre repondenți sănătatea este foarte importantă, dar numai 48% caută servicii și produse care îi ajută să aibă un stil de viață sănătos.

În lista valorilor personale, “a fi în formă bună fizică și mentală” este men’ionat de 75% dintre repondenți.

Asigurătorul român este parte a grupului austriac UNIQA.

UNIQA Asigurări a subscris în 2015 un volum de prime de 363,9 milioane de lei, de la 411,6 milioane de lei în urmă cu un an. Compania ocupă locul 10 în topul asigurătorilor non-life, cu o cotă de 5,25%.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniqa
sanatate
polita