Atacul cibernetic împotriva băncii ICBC a făcut ca divizia sa americană să datoreze temporar 9 miliarde de dolari Bank of New York Mellon

Atacul cibernetic împotriva băncii ICBC a făcut ca divizia sa americană să datoreze temporar 9 miliarde de dolari Bank of New York Mellon
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2023

Atacul cibernetic împotriva băncii chineze ICBC a lăsat unitatea sa din SUA să datoreze temporar Bank of New York Mellon 9 miliarde de dolari, ca urmare a tranzacțiilor nerezolvate, determinând societatea-mamă să injecteze un capital semnificativ în divizie pentru a deconta tranzacțiile, au spus surse familiare cu problema, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri

BNY Mellon și-a primit banii ulterior, au spus sursele.

DOCUMENT Noile prognoze economice ale Guvernului. Curs de 5 lei pentru un euro CITEȘTE ȘI DOCUMENT Noile prognoze economice ale Guvernului. Curs de 5 lei pentru un euro

Atacul, confirmat joi de ICBC, este cel mai recent dintr-un șir de cereri de răscumpărare ale hackerilor din acest an, scrie News.ro.

ICBC Financial Services, unitatea din SUA a băncii chineze, a declarat joi că investighează atacul care a perturbat unele dintre sistemele sale și că face progrese către recuperarea din acesta.

Reprezentanții ICBC le-au spus participanților de pe piață, la un apel organizat de grupul industrial Securities Industry and Financial Markets Association (SIFMA), vineri, că a angajat o terță parte pentru a se asigura că sistemele sale sunt sigure, au spus surse.

ICBC nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
icbc
bank of new york mellon