Banca Angliei a majorat rata dobânzii, în pofida turbulențelor din sectorul bancar

Banca Angliei a majorat rata dobânzii, în pofida turbulențelor din sectorul bancar
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 mar 2023
Banca Angliei a majorat din nou rata dobânzii, în ciuda turbulențelor din sectorul bancar, considerând că economia britanică va evita pentru moment recesiunea și că inflația rămâne un risc.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Conform așteptărilor din piață, banca a majorat rata dobânzii de referință cu un sfert de punct procentual, până la 4,25%, cel mai mare nivel din 2008 încoace, și a anunțat că este deschisă pentru noi majorări dacă inflația persistă. 
Acțiunile americane au scăzut abrupt după decizia Fed CITEȘTE ȘI Acțiunile americane au scăzut abrupt după decizia Fed

Banca Angliei încearcă să țină sub control creșterea vertiginoasă a prețurilor într-un moment în care turbulențele de pe piețele financiare amenință să dea peste cap perspectivele economiei.  Instituția a lăsat însă de o parte îngrijorările legate de sistemul bancar, sugerând că factorii de decizie consideră că inflația este principala prioritate.

Săptămâna trecută, Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să majoreze dobânda de referință cu 50 puncte de bază, așa cum a promis încă de luna trecută, ignorând haosul de pe piețele financiare și solicitările investitorilor privind renunțarea la înăsprirea politicii monetare până la revenirea încrederii.
 
Anterior prăbușirii Silicon Valley Bank, analiștii anticipau o creștere mai mare.
viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
dobanzi