Banca Angliei majorează dobânda, pentru a contracara inflația ridicată

Banca Angliei majorează dobânda, pentru a contracara inflația ridicată
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2022

Banca Angliei a majorat rata dobânzii la 1%, cel mai ridicat nivel din 2009, în linie cu estimările economiștilor, pentru a contracara majorarea inflației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile de consum în Marea Britanie au înregistrat în martie cel mai rapid ritm de creștere din ultimii aproape 30 de ani, ajungând la 7,5%, în timp ce ținta Băncii Angliei este de 2%. Instituția a avertizat că în trimestrul patru din 2022 rata inflației ar putea depăși 10%, scrie Agerpres.

Consiliul Concurenței intervine cu propuneri pe piața Uber, Bolt, Free Now și critică practica tarifelor standard diferențiate și gratuitatea anulării unei curse doar pentru șoferi CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței intervine cu propuneri pe piața Uber, Bolt, Free Now și critică practica tarifelor standard diferențiate și gratuitatea anulării unei curse doar pentru șoferi

Băncile centrale din întreaga lume nu reușesc să țină sub control creșterea inflației, pe care anterior au descris-o ca fiind tranzitorie.

Miercuri, Rezerva Federală a SUA (Fed) a majorat cu o jumătate de punct procentual rata dobânzii, la un interval cuprins între 0,75% și 1%, cea mai mare creștere din 2000, iar președintele Fed, Jerome Powell, se așteaptă la următoarele două reuniuni la creșteri ale dobânzii de încă 50 de puncte de bază.

Decizia de joi a Băncii Angliei reprezintă a patra majorare consecutivă a dobânzii din decembrie, cea mai rapidă creștere a costului creditului în 25 de ani, în pofida temerilor privind încetinirea economiei.

Banca Angliei a menținut previziunea de creștere a economiei britanice la 3,75% în 2022, dar a înrăutățit estimarea pentru 2023, când ar urma să se înregistreze un declin de 0,25% (față de un avans de 1,25% prognozat anterior). Și proiecțiile pentru 2024 au fost revizuite la 0,25%, de la 1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
dobânda