Banca Angliei menține dobânda la cel mai ridicat nivel începând din 2008

Banca Angliei menține dobânda la cel mai ridicat nivel începând din 2008
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2023

Banca Angliei a decis să mențină dobânda de politică monetară la 5,25%, la cel mai ridicat nivel începând din 2008, și a semnalat că este puțin probabil să reducă curând dobânda, transmit Reuters și BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cei nouă membri ai Comitetului de politică monetară de la BoE au votat 6 la 3 pentru menținerea costurilor de împrumut, în linie cu previziunile analiștilor, arată Agerpres.

Statul are nevoie de împrumuturi de 170 de miliarde de lei sau aproape 10% din PIB în „anul super-alegerilor” – Erste CITEȘTE ȘI Statul are nevoie de împrumuturi de 170 de miliarde de lei sau aproape 10% din PIB în „anul super-alegerilor” – Erste

"Am progresat mult anul acesta și majorările succesive ale dobânzii au ajutat la scăderea inflației, de la peste 10% în ianuarie la 4,6% în octombrie. Dar încă avem un lung drum de parcurs. Vom lua deciziile necesare pentru a readuce inflația la ținta BoE de 2%", a afirmat guvernatorul BoE, Andrew Bailey.

Într-un comunicat, Banca Angliei a indicat că dobânzile vor rămâne la un nivel ridicat pentru a încetini creșterea prețurilor.

ULTIMA ORĂ Tribunalul București amână toate procesele, în semn de protest față de neplata unor drepturi salariale CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tribunalul București amână toate procesele, în semn de protest față de neplata unor drepturi salariale

Economia britanică stagnează și unii analiști avertizează că ar putea intra în recesiune în următoarele luni.

Banca Angliei este îngrijorată că majorarea salariilor, în special în sectorul privat, încă este prea puternică pentru a readuce inflația la ținta sa de 2%, chiar dacă economia britanică stagnează. 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
dobanda