Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre acordă o finanțare de 40 milioane de euro către Garanti BBVA

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre acordă o finanțare de 40 milioane de euro către Garanti BBVA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 dec 2021

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) acordă o linie de credit pentru IMM-uri în valoare de 40 milioane de euro către Garanti BBVA România, pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) în condițiile dificile cauzate de pandemie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Împrumutul pe cinci ani acordat de BSTDB va finanța programele de investiții și fondurile de capital de lucru ale companiilor din domeniul industrial, agricol și din sectorul serviciilor, va promova exporturile și va facilita creșterea sectorului privat și crearea de noi locuri de muncă.

ING va ieși de pe piața de retail banking din Franța CITEȘTE ȘI ING va ieși de pe piața de retail banking din Franța

Acesta este cel de-al șaselea împrumut acordat grupului de către BSTDB, ceea ce ridică la 80 de milioane de euro valoarea totală a finanțării pentru IMM-uri și pentru sprijin și leasing în domeniul eficienței energetice.

„Întreprinderile mici și mijlocii sunt esențiale pentru economia românească. Acordul semnat astăzi demonstrează angajamentul BSTDB în consolidarea economiei reale și, în special, segmentul IMM-urilor, care a fost cel mai grav afectat de pandemie. Parteneriatul nostru cu Garanti BBVA Group va ajuta întreprinderile mici să își crească rezistența, să facă investițiile necesare, să păstreze locurile de muncă și să contribuie în continuare la economia țării în această criză fără precedent”, a declarat Dmitry Pankin, președintele BSTDB.

BSTDB colaborează cu Grupul Garanti BBVA în România din 2014. La începutul acestui an, BSTDB a acordat un împrumut de 20 milioane de euro pentru Garanti BBVA Leasing ș uni credit denominat în 2 valute, în valoare de 10 milioane de euro, pentru Garanti BBVA Consumer Finance, ambele filiale ale Garanti BBVA.

Garanti BBVA este parte a Grupului Garanti BBVA România, care reunește și Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Consumer Finance, ce completează oferta băncii cu produse specifice de leasing (leasing financiar - vehicule, echipamente, imobiliare - sale & leaseback), servicii de administrare a flotelor, precum și credite de consum.

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca pentru comerț și dezvoltare a mării negre
bstdb
garanti bbva
garanti