Bănci cu operațiuni globale restrâng călătoriile în China după ce un bancher al UBS a fost împiedicat să plece

Bănci cu operațiuni globale restrâng călătoriile în China după ce un bancher al UBS a fost împiedicat să plece
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2018

Bănci cu operațiuni globale, precum Citigroup și Standard Chartered, au cerut angajaților implicați în servicii de private banking să amâne sau să își reconsidere călătoriile în China, după ce autoritățile l-au împiedicat pe un bancher al UBS să părăsească țara, au declarat surse citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

BNP Paribas și JPMorgan au solicitat la rândul lor angajaților să își reconsidere planurile de călătorie în China, după acțiunile autorităților chneze împotriva bancherului UBS, au declarat două persoane apropiate situației, scrie News.ro.

Banca elvețiană Julius Baer, care administrează active în valoare de 390 de miliarde la nivel global, a cerut angajaților săi să fie prevăzători în privința călătoriilor în China, a declarat separat o persoană apropiată situației.

Apple prezintă lista de prețuri pentru reparațiile la al treilea model nou din acest an. Repararea unui iPhone XR va fi mai ieftină decât cea a altor modele CITEȘTE ȘI Apple prezintă lista de prețuri pentru reparațiile la al treilea model nou din acest an. Repararea unui iPhone XR va fi mai ieftină decât cea a altor modele

Un bancher al UBS din Singapore, care este director pentru relații cu clienții la divizia de administrare a afacerilor a băncii elvețiene, are încă pașaport, dar săptămâna trecută i s-a cerut să își amâne plecarea din Beijing și să rămână în China pentru a se întâlni cu autorități oficiale, în această săptămână. Identitatea persoanei nu este cunoscută.

Motivul întâlnirii cu autoritățile chineze nu este cunoscut. UBS a refuzat să comenteze. Cu toate acestea, incertitudinile au determinat banca elvețiană, precum și alte bănci cu operațiuni globale, să ceară angajaților diviziilor de private banking să se gândească cu precauție la deplasările în China, au spus sursele.

Avertismentele scot în evidență riscurile implicate de afacerile de administrare a averilor derulate de bănci în China.

China înregistrează cea mai mare creștere a pieței de administrare a averilor din Asia, ca urmare a numărului tot mai mare de milionari și miliardari, proveniți mai ales din sectorul tehnologiei.

Sectorul financiar chinez este supravegheat tot mai strict de către autoritățile de la Beijing, care vor reducerea gradul de îndatorare a economiei și a ieșirilor de capital din țară, pentru stabilizarea yuanului.

BNP, Citi, JPMorgan, Standard Chartered și Julius Baer au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
standard chartered
citigroup
china