Acțiunile europene continuă scăderile după ședința "roșie" de ieri. Optimism pe bursa de la Madrid datorită unei posibile fuziuni în sectorul bancar

Acțiunile europene continuă scăderile după ședința "roșie" de ieri. Optimism pe bursa de la Madrid datorită unei posibile fuziuni în sectorul bancar
scris 4 sep 2020

Acțiunile europene continuă să scadă vineri, după un declin de 1,4% în ședința de joi - cea mai slabă sesiune de tranzacționare din ultimele aproape 4 săptămâni. Declinul de astăzi este temperat de acțiunile băncilor spaniole, care cresc după ce doi jucători importanți de pe piața locală au anunțat că negociază o fuziune.

Indicele paneuropean Stoxx scade cu 0,25% în jurul orei 14:30 (ora României). Ieri, Soxx Europe 600 a inversat creșterile din prima jumătate a zilei și a închis în scădere cu 1,40%, tras în jos de scăderile abrupte de pe bursa americană, unde au fost consemnate cele mai puterice corecții din ultimele aproape 3 luni.

Guvernul pregătește modificarea normelor de aplicare a programului IMM Invest CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește modificarea normelor de aplicare a programului IMM Invest

Evoluțiile de vineri sunt divergente. Indicele german DAX scade cu peste 0,6%, în timp ce CAC 40 (Paris) și FTSE 100 (Londra) sunt aproape în stagnare. Indicele IBEX 35 al bursei de la Madrid crește cu 0,9%, susținut de sectorul bancar.

Băncile spaniole Bankia și Caixabank au anunțat că negociază o posibilă fuziune, tranzacție care ar crea cel mai mare creditor din Spania după cota de piață pe segmentul operațiunilor domestice, cu active de 664 de miliarde de euro. Banca rezultată, lider în funcție de volumul creditelor și depozitelor pe piața domestică, ar avea totuși un volum mai mic al operațiunilor internaționale decât Santander și BBVA, cele mai mari bănci spaniole.

În tranzacțiile de vineri, acțiunile Bankia au crescut cu până al 28%, iar cele ale Caixabank, cu 14%.

Și alți creditori spanioli urcă pe bursă, pe fondul optimismului generat de perspectivele de consolidare în sectorul bancar.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
banci spaniole
fuziune banci