Autoritățile germane cer Deutsche Bank să adopte măsuri pentru prevenirea spălării de bani și, într-o mutare fără precedent, numesc un auditor special în acest sens

Autoritățile germane cer Deutsche Bank să adopte măsuri pentru prevenirea spălării de bani și, într-o mutare fără precedent, numesc un auditor special în acest sens
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 sep 2018

Autoritățile germane solicită Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, să îmbunătățească măsurile pentru prevenirea spălării de bani și finanțarea terorismului. Totodată, într-o mutare fără precedent în Germania, autoritatea în domeniul financiar (BaFin) a instalat un auditor special care să monitorizeze eforturile băncii în cazul acestor probleme.

Urmărește-ne și pe Google News

În ianuarie 2017, banca a agreat să plătească 630 de milioane de euro autorităților americane și britanice în legătură cu tranzacții artificiale folosite de cetățeni ruși pentru a spăla circa 10 miliarde de dolari. Ulterior, Rezerva Federală a SUA a amendat banca germană cu încă 41 milioane de dolari pentru incapacitatea de prevenire a spălării de bani.

BNR împrumută băncile cu 6,5 miliarde de lei, pe fondul deficitului de lichiditate CITEȘTE ȘI BNR împrumută băncile cu 6,5 miliarde de lei, pe fondul deficitului de lichiditate

"Avem un acord cu BaFin legat de îmbunătățirea acestor procese (de prevenire a spălării banilor și finanțării terorismului -r.red). Banca va lucra alături de BaFin și de reprezentantul special KPMG pentru a respecta cerințele cât mai repede și în limitele de timp impuse de autorități", au declarat reprezentanții Deutsche Bank, citați de Bloomberg.

Numirea unui supraveghetor special al procesului de îmbunătățire a monitorizării tranzacțiilor este o premieră pentru BaFin.

Deutsche Bank nu este singura banca importantă cu probleme legate de spălarea de bani.

Germania susține o fuziune între Commerzbank și Deutsche Bank, cele mai mari bănci ale țării CITEȘTE ȘI Germania susține o fuziune între Commerzbank și Deutsche Bank, cele mai mari bănci ale țării

Justiția olandeză a anunțat, la începutul lunii acesteia, că a ajuns la un acord amiabil cu ING Groep NV în legătură cu un dosar de spălare de bani, grupul financiar acceptând să plătească suma de 775 milioane de euro. Decizia a condus la demisia directorului financiar al ING.

Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, se află în mijlocul unui scandal legat de spălarea a circa 150 de miliarde de dolari de către oligarhi ruși, prin intermediul băncii. Săptămâna trecută, directorul general al băncii daneze, Thomas Borgen, și-a prezentat demisia, în aceeași zi în care Danske Bank a anunțat că a analizat tranzacții însumând 200 miliarde de euro desfășurate prin intermediul sucursalei din Estonia, o parte semnificativă dintre acestea fiind suspecte.  

viewscnt
Afla mai multe despre
deustche bank
spalare bani
danske bank
ing
terorism
tranzactii ilicite
ilegal
rusi
oligarhi