Directorul financiar al ING demisionează, după ce grupul a fost amendat cu 775 de milioane de euro pentru spălare de bani

Directorul financiar al ING demisionează, după ce grupul a fost amendat cu 775 de milioane de euro pentru spălare de bani
scris 11 sep 2018

Directorul financiar al ING, Koos Timmermans, va demisiona, după ce grupul a fost amendat cu 775 de milioane de euro pentru spălare de bani, în cadrul unui acord convenit cu procuratura din Olanda pentru închiderea investigației, transmite Reuters.

Timmermans, care fusese numit director financiar în 2017, va mai rămâne în funcție până la găsirea unui înlocuitor. Acesta a deținut funcții manageriale importante la operațiunile ING din Olanda, între 2010 și 2016, perioada analizată de procurori, scrie News.ro.

Decizia reprezintă o schimbare de poziție din partea companiei, care anunțase pe 4 septembrie că nicio persoană nu este responsabilă, că a luat deja măsuri disciplinare împotriva a 10 angajați și că a introdus sisteme mai bune pentru tranzacții și clienți.

Decizie: Microsoft acordă firmelor mai mult timp pentru implementarea actualizărilor de Windows 10 CITEȘTE ȘI Decizie: Microsoft acordă firmelor mai mult timp pentru implementarea actualizărilor de Windows 10

Criticile la adresa băncii s-au amplificat, premierul Mark Rutte și-a exprimat nemulțumirea, iar ministrul de Finanțe Wopke Hoekstra a spus că acest caz ”a redus încă o dată încrederea populației în sectorul bancar” și că va întreba directorii și responsabilii cu supravegherea ce nu a funcționat corect.

”Având în vedere gravitatea problemei și reacțiile numeroase în rândul acționarilor, după anunț, am ajuns la concluzia că este corect ca responsabilitatea să fie asumată la nivelul consiliul de administrație”, a declarat președintele consiliului de supraveghere, Hans Wijers, într-un comunicat.

Reacția ING este asemănătoare cu cea avută în luna martie, când a anunțat inițial majorarea cu 50% a retribuției directorului general Ralph Hamers, pentru ca cinci zile mai târziu să retragă măsura.

După dezvăluirea acordului de închidere a cazului legat de spălarea de bani, pe 4 septembrie, banca a anunțat că membrii consiliului de administrație nu vor primi bonusuri în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
spalare de bani