Banca Transilvania vrea să cumpere Microinvest, liderul pieței financiare non-bancare din Republica Moldova

Banca Transilvania vrea să cumpere Microinvest, liderul pieței financiare non-bancare din Republica Moldova
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 ian 2020

Banca Transilvania intenționează să achiziționeze 100% din capitalul social al Microinvest, companie specializată pe finanțarea microîntreprinderilor, liderul pieței financiare non-bancare din Republica Moldova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primii pași au fost deja făcuți, Banca Transilvania fiind în etapa de solicitare a aprobării achiziției de către autoritățile de supraveghere din România și de către alte autorități relevante.

Este o nouă achiziție operată de Banca Transilvania în țara vecină, după preluarea Victoriabank, a 3-a cea mai mare bancă din Republica Moldova, în urmă cu doi ani.

Achiziția este argumentată prin faptul că Microinvest și-a construit în timp o poziție solidă pe piață și s-a poziționat ca brand puternic.

EXCLUSIV FOTO \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO "Artizanul" unuia din marile falimente bancare românești, cu avere vânată în 4 țări, trăiește în SUA, care nu recunoaște condamnarea sa penală în România

Compania, pe piață de 16 ani, are peste 25.000 de clienți, aproape 200 de angajați, 13 sucursale și a acordat până acum circa 30.000 de finanțări. Acționari sunt fondul de investiții Development Financial Equity Partners (54,9%), Fundația Soros (24,4%), Oikocredit (12,8%), Driehaus Richard (SUA, 4,8%) și S.I.D.I. (Franța, 3,1%)

Anul trecut, Grupul Banca Transilvania a înregistrat o creștere a profitului de circa 26% la 9 luni la 1,57 miliarde de lei, pe fondul scăderii cheltuielilor cu impozitul pe profit și a cheltuielilor operaționale, concomitent cu o creștere ușoară a veniturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
profit banca transilvania
rezultate banca transilvania