BCR a anulat vânzarea unor împrumuturi neperformante de 2,7 mld euro

BCR a anulat vânzarea unor împrumuturi neperformante de 2,7 mld euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 sep 2015

Banca Comercială Română (BCR) a anulat vânzarea unui portofoliu de împrumuturi neperformante cu o valoare nominală de aproximativ 2,7 miliarde de euro, considerând că prețul oferit de investitorii interesați de preluarea pachetului a fost prea mic, potrivit Bloomberg, care citează surse apropiate situației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Blackstone Group și Lone Star Funds erau ultimii doi competitori rămași în cursa pentru preluarea pachetului de credite neperformante al BCR, care include împrumuturi corporate și ipotecare, au declarat sursele citate. Potrivit acestora, prețul oferit a fost prea mic.

Reprezentanții părților implicate au refuzat să comenteze informațiile.

Pachetul de credite neperformante a fost scos la vânzare în luna mai. Anul trecut, subsidiara din România a grupului bancar austriac Erste Group Bank a vândut un pachet de împrumuturi neperformante în valoare de 2 miliarde de lei.

BCR  a trecut pe profit în prima jumătate a anului, după ce anul trecut a trecut printr-o reevaluare a creditelor și garanțiilor care a dus banca pe o pierdere record. Banca a raportat un profit net de 603 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de 280 milioane de lei în primul semestru din 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
credite neperformante
imprumuturi