BCR lucrează cu mai mulți furnizori pentru gestionarea conturilor clienților prin alte aplicații

BCR lucrează cu mai mulți furnizori pentru gestionarea conturilor clienților prin alte aplicații
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 23 oct 2019

Peste 50 de furnizori-terți au testat interfața de programare a aplicațiilor (API) a BCR și banca lucrează cu mai mulți dintre aceștia pentru ca utilizatorii finali să poată beneficia atât de gestionarea conturilor bancare prin alte interfețe de servicii, dar și de alte soluții financiare digitale, ce vor fi disponibile pe platforma George.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Comercială Română a lansat public, în această vară, accesul furnizorilor-terți, la interfețele de programare, astfel încât aceștia să poată oferi clienților acces la informațiile privind conturile deținute la BCR, precum și servicii de inițiere de plăți și istoricul tranzacțiilor. Băncile sunt obligate să ofere firmelor terțe – în general, companii fintech - acces la datele clienților, ca urmare a intrării în vigoare a noii directive de plăți (PSD2).

„Suntem complet deschiși și gata să punem la dispoziție sistemele și bazele noastre de date către orice fel de furnizor licențiat de servicii financiar-bancare și am început deja să lucrăm cu dezvoltatori interesați. Evoluția în banking înseamnă o permanentă reinventare. Iar reinventarea se poate face inclusiv prin open banking, concept ce poate asigura un nivel de transparență și liberalizare fără precedent a serviciilor financiare, dar și atragerea de idei, soluții și inovații din comunitățile deschise. Vrem să lucrăm împreună cu orice dezvoltator pentru a găsi soluții financiare digitale mai bune clienților noștri”, a declarat Marian Ignat, Head of Digital Banking BCR.

FOTO Amenințare cu bombă la sediul central BCR. Bucharest Financial Plaza evacuată în procedură standard de verificare CITEȘTE ȘI FOTO Amenințare cu bombă la sediul central BCR. Bucharest Financial Plaza evacuată în procedură standard de verificare

API-urile băncii sunt expuse prin intermediul platformei ERSTE Developer Portal, unde BCR a publicat o documentația referitoare la modalitatea de utilizare și conectare, destinată tuturor furnizorilor-terți. Furnizorii pot beneficia de suport atât prin intermediul echipei dedicate BCR, cat si prin intermediul echipei centrale din cadrul Erste Dev Portal, precizează banca.

BCR este a doua cea mai mare bancă din România după active. Banca avea circa 600.000 de utilizatori ai platformei George, lansată în România în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
george
bcr
open banking
fintech