BERD ar putea acorda Credit Europe Bank România 40 milioane euro pentru finanțarea microîntreprinderilor și IMM-urilor

BERD ar putea acorda Credit Europe Bank România 40 milioane euro pentru finanțarea microîntreprinderilor și IMM-urilor
scris 31 oct 2016

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de până la 40 de milioane de euro pentru Credit Europe Bank România, fondurile urmând să fie folosite pentru finanțarea microîntreprinderilor și a companiilor mici și mijlocii din sectorul privat.

Board-ul BERD va decide dacă aprobă creditul, la ședința din 30 noiembrie.

Curtea Constituțională a respins ca inadmisibile două contestații ale băncilor la darea în plată CITEȘTE ȘI Curtea Constituțională a respins ca inadmisibile două contestații ale băncilor la darea în plată

Fondată în 1993, Credit Europe Bank ocupă locul 16 în topul băncilor după activele de la finele anului trecut, cu o cotă de piață de 1,21%. Banca administrează o rețea de 59 de sucursale pe piața locală și are 821 de salariați

În luna august, Credit Europe Bank a anunțat că își va reduce capitalul social cu 205,9 milioane de lei, la 557,6 milioane de lei, pentru a acoperi parțial pierderile contabile din 2014 și din perioada anterioară, care însumau 224,1 milioane lei la sfârșitul anului trecut.

Pentru anul trecut, banca a raportat un profit înainte de impozitare de 12 milioane de euro, în contextul majorării portfoliului de credite corporate și IMM cu peste 50%.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
credit europe bank romania
imprumut