BERD ar putea acorda UniCredit România 30 milioane de euro pentru finanțarea investițiilor în proiecte rezidențiale “verzi”

BERD ar putea acorda UniCredit România 30 milioane de euro pentru finanțarea investițiilor în proiecte rezidențiale “verzi”
scris 13 oct 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de până la 30 milioane de euro către UniCredit Bank și UniCredit Consumer Financing, fonduri ce vor fi folosite pentru finanțarea investițiilor în eficientizarea energetică a imobilelor rezidențiale din România, a anunțat instituția bancară.

Acesta ar fi al doilea împrumut acordat de BERD în cadrul Facilității de Finanțare a Economiei Verzi în România (GEFF), lansată în prima parte a acestui an. Primul beneficiar al proiectului a fost Banca Transilvania, care a primit, în luna mai, un credit de 40 milioane de euro pentru finanțarea investițiilor rezidențiale “verzi”.

Board-ul BERD va decide pe 16 noiembrie dacă aprobă împrumutul către UniCredit Bank și UniCredit Consumer Financing.

În valoare de până la 100 milioane de euro, GEFF este prima linie de finanțare de la BERD pentru investițiile verzi din sectorul rezidențial românesc. BERD estimează că proiectul va stimula creșterea pieței pentru tehnologii și materiale menite să crească eficiența energetică a clădirilor și va contribui la dezvoltarea programelor guvernamentale în domeniu.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
berd
unicredit bank
unicredit consumer financing
imprumut
proiecte rezidențiale
geff