Cât te costă să produci un bitcoin în România? Câștigul ar fi de 70%

Cât te costă să produci un bitcoin în România? Câștigul ar fi de 70%
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 2 mar 2018

Criptomonedele, în special Bitcoin, sunt văzute de tot mai multe persoane ca o sursă de câștiguri mari și rapide, însă volatilitatea din ultimele luni a dat peste cap planurile multor investitori. O altă variantă de a profita de pe urma ascensiunii criptomonedelor este, însă, și producția acestora. Minarea unui Bitcoin, deși mai scumpă în România decât în multe dintre țările din jur, ar aduce un câștig de peste 4.000 de dolari la cotația din prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Costul generării de bitcoin depinde foarte mult de costul energiei electrice, mai redus în țările bogate în hidrocarburi și în cele cu subvenții generoase din partea statului. La acest moment, Bitcoin este cotat aporoape de 10.000 de dolari, ceea ce înseamnă, potrivit unei liste întocmite de compania Elite Fixtures, că este profitabil să minezi criptomoneda în 91 de țări din lume, unde costul electricității necesare este sub acest nivel.

Criptomonedele sunt o schemă piramidală, spune președintele Băncii Mondiale. Un grup de matematicieni afirmă că valoarea intrinsecă a bitcoin este zero CITEȘTE ȘI Criptomonedele sunt o schemă piramidală, spune președintele Băncii Mondiale. Un grup de matematicieni afirmă că valoarea intrinsecă a bitcoin este zero

La nivel global, cel mai ieftin este să produci bitcoin în Venezuela, unde costul cu electricitatea este de 531 de dolari.

În România, generarea unui bitcoin ar implica un cost de 5.698 de dolari, în regiune doar Polonia fiind o țară mai scumpă.

Bitcoin a atins în decembrie un preț maxim record de aproximativ 20.000 de dolari, dar a pierdut teren ulterior, inclusiv din cauza temerilor privind reglementarea mai dură a criptomonedelor de către marile economii ale lumii.

Draghi: Reglementarea bitcoin nu intră în atribuțiile BCE CITEȘTE ȘI Draghi: Reglementarea bitcoin nu intră în atribuțiile BCE

Banca Națională a României a decis să iasă, după 3 ani, cu o poziție pe tema monedelor virtuale, precum bitcoin, și precizează că le clasifică drept active speculative, extrem de volatile și riscante, transmițând totodată, în principal băncilor, că descurajează orice fel de implicare în legătură cu astfel de monede. Bitcoin, cea mai cunoscută cripto-monedă, a atins la finele anului trecut un maxim istoric de aproape 20.000 de dolari, dar în numai câteva săptămâni s-a prăbușit în jurul a 6.000 de dolari.

Cât te costă să produci un bitcoin în România? Câștigul ar fi de 70%

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
romania
cost
energie