CEC Bank a introdus noi metode de autentificare la plățile online

CEC Bank a introdus noi metode de autentificare la plățile online
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 4 ian 2021

CEC Bank a introdus, de la începutul anului, noi metode pentru confirmarea plăților online cu cardul, în conformitate cu prevederile Directivei Europene revizuite privind Plățile (PSD2).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca de stat cere confirmarea tranzacțiilor folosind două parole: în plus față de parola dinamică trimisă prin SMS, se va utiliza și o parola statică. Pentru toți clienții înrolați în serviciul 3D Secure, parola statică inițială ce va fi folosită la prima tranzacție este numele de fată al mamei, iar schimbarea acestei parole este obligatorie după prima tranzacție. Această metodă de autentificare a devenit obligatorie de la începutul anului, informează banca.

INFOGRAFIC Guvernul împrumută 1 miliard de lei la prima licitație a anului CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Guvernul împrumută 1 miliard de lei la prima licitație a anului

Din luna mai a fost introdusă și autentificarea biometrică în aplicația de mobile banking. Prin activarea acesteia, clienți vor putea confirma tranzacțiile prin notificările primite pe telefon, fără a mai fi necesară introducerea parolei și a codului unic primit prin SMS.

De la 1 ianuarie au intrat în vigoare prevederile din PSD2 referitoare la securitatea plăților. Astfel, clienții băncilor trebuie să confirme tranzacțiile printr-o combinație de cel puțin două elemente din cele trei categorii – din ceea ce cunoaște, cum ar fi codul pin sau o parolă, din ceea ce deține, cum ar fi telefonul pe care primește codul SMS sau etokenul, și din ceva cu care se identifică, cum ar fi datele biometrice, precum amprentele sau recunoașterea facială.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
psd2
autentificare