Deputații permit militarilor și polițiștilor să își achite ratele pentru cumpărarea unei locuințe cu banii primiți pentru chirie

Deputații permit militarilor și polițiștilor să își achite ratele pentru cumpărarea unei locuințe cu banii primiți pentru chirie
scris 20 mar 2018

Militarii și polițiștii care primesc o compensație lunară pentru chirie o pot folosi la achitarea ratelor pentru cumpărarea unei locuințe, au decis, marți, deputații prin aprobarea unui proiect de lege în acest sens. Proiectul mai trebuie aprobat și de senatori.

Militarii și polițiștii au dreptul la o compensație pentru chirie de până la 50% din salariul de bază, respectiv din solda lunară, dacă sunt numiți în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea de domiciliu, nu dețin locuință proprietate personală în acea localitate, inclusiv soția sau soțul, și nu li se poate asigura spațiu de locuit corespunzător.

Proiectul aprobat de deputați stabilește că polițiștii sau militarii care contractează un credit ipotecar destinat achiziţionării unei locuinţe își pot folosi compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului.

România are cei mai mulți proprietari de locuințe din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI România are cei mai mulți proprietari de locuințe din Uniunea Europeană

În această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie acordată nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul ipotecar.

Proiectul mai stabilește că polițiștii sau militarii primesc compensaţia lunară pentru chirie pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

Pentru a intra în vigoare, proiectul mai trebuie aprobat și de senatori și promulgat de președintele Iohannis.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
politisti
militari
chirie
compenstaie
plata
rata
credit
ipotecar
imobiliar
locuinta
parlament