Deutsche Bank estimează că va încasa până la 4 mld. dolari pentru participația la banca chineză Hua Xia Bank

Deutsche Bank estimează că va încasa până la 4 mld. dolari pentru participația la banca chineză Hua Xia Bank
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 dec 2015

Deutsche Bank a ajuns la un acord pentru vânzarea participației de aproape 20% la banca chineză Hua Xia Bank către asiguratorul local PICC Property and Casualty, cu capital de stat, pentru care estimează că va obține între 3,6 și 4 miliarde dolari, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma tranzacției, care necesită aprobarea autorităților de reglementare, rata de adecvare a capitalului de rang 1 (Tier 1) a Deutsche Bank se va îmbunătăți cu 0,3-0,4 puncte procentuale, de la 11,5% la finele lunii septembrie, potrivit unui comunicat al băncii germane.

"Am realizat prima investiție în capitalul Hua Xia Bank în 2006 (...). Având în vedere planurile strategice ale Deutsche Bank, acum este un moment oportun să vindem această investiție", a spus John Cryan, directorul general al Deutsche Bank.

Deutsche Bank estimează că va încasa între 3,6 și 4 miliarde dolari pentru participația de 19,99% la Hua Xia Bank, în funcție de cotația acțiunilor băncii în ziua anterioară încheierii tranzacției cu PICC Property and Casualty.

Banca germană nu a avansat un termen pentru finalizarea operațiunii.

La finele lunii octombrie, Deutsche Bank a anunțat că va desființa 9.000 de posturi până în 2018, în timp ce alți aproximativ 20.000 de angajați vor părăsi grupul în urma vânzării operațiunilor din 10 țări, între care Finlanda, Danemarca și Norvegia, măsurile făcând parte dintr-un plan de reorganizare prin care cea mai mare bancă din Germania vizează economii de 3,8 miliarde euro. De asemenea, banca nu va plăti acționarilor dividende în următorii doi ani, încercând să își îmbunătățească indicatorii de stabilitate

Fondată în 1870, Deutsche Bank este prezentă în peste 70 de țări. La finele anului trecut, rețeaua globală a băncii număra 2.814 unități și avea 98.138 angajați, potrivit datelor băncii.

În România, Deutsche Bank este prezentă din anul 1998. În mai 2014, banca a deschis la bucurești un centru tehnologic pentru clienții din Europa Centrală și de Est, în urma unei investiții de 10 milioane euro. Potrivit reprezentanților băncii, centrul tehnologic va crea până la 500 de locuri de muncă în domeniul IT&C până la finalul anului 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
picc property and casualty
hua xia bank
participatie
vanzare