Deutsche Bank anunță desființarea a 9.000 de posturi și retragerea din 10 țări

Deutsche Bank anunță desființarea a 9.000 de posturi și retragerea din 10 țări
scris 29 oct 2015

Deutsche Bank va desființa 9.000 de posturi până în 2018, în timp ce alți aproximativ 20.000 de angajați vor părăsi grupul în urma vânzării operațiunilor din 10 țări, între care Finlanda, Danemarca și Norvegia, măsurile făcând parte dintr-un plan de reorganizare prin care cea mai mare bancă din Germania vizează economii de 3,8 miliarde euro, relatează presa internațională.

Grupul bancar va rămâne cu aproximativ 72.000 de angajați în urma reorganizării  realizate de CEO-ul John Cryan, care a preluat controlul Deutsche Bank în iulie, asumându-și reducerea costurilor. Cryan i-a înlocuit pe foștii directori generali Anshu Jain și Juergen Fitschen, care au demisonat după ce au prezentat planul de redresare al băncii.

Reducerile de personal au fost anunțate la o zi după ce Deutsche Bank a raportat o pierdere netă de 6 miliarde euro pentru trimestrul al treilea, în linie cu estimările anterioare ale băncii privind o pierdere trimestrială de 6,2 miliarde euro. Pierderea, cea mai mare înregistrată de Deutsche Bank în ultimii cel puțin 10 ani, a fost cauzată de cheltuieli de peste 7 miliarde euro pe fondul deprecierii fondului comercial și a mai multor active din segmentele de corporate și private banking.

Potrivit unui comunicat al Deutsche Bank, grupul bancar va înceta operațiunile în 10 țări până la finele anului 2020, anume Argentina, Chile, Mexic, Peru, Uruguai, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Malta și Noua Zeelandă.

De asemenea, banca nu va plăti acționarilor dividende în următorii doi ani, încercând să își repare indicatorii de stabilitate, Consiliul de Administrație urmând să propună ca dividende să fie distribuite abia în 2018.

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu 4,1% după prezentarea măsurilor incluse în planul de reorganizare.

Fondată în 1870, Deutsche Bank este prezentă în peste 70 de țări. La finele anului trecut, rețeaua globală a băncii număra 2.814 unități și avea 98.138 angajați, potrivit datelor băncii.

În România, Deutsche Bank este prezentă din anul 1998. În mai 2014, banca a deschis la bucurești un centru tehnologic pentru clienții din Europa Centrală și de Est, în urma unei investiții de 10 milioane euro. Potrivit reprezentanților băncii, centrul tehnologic va crea până la 500 de locuri de muncă în domeniul IT&C până la finalul anului 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
concedieri
posturi
reorganizare