Deutsche Bank și Commerzbak confirmă că negociază o potențială fuziune

Deutsche Bank și Commerzbak confirmă că negociază o potențială fuziune
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 mar 2019

Deutsche Bank și Commerzbank, cele mai mari bănci germane în funcție de valoarea activelor, au anunțat, duminică, că discută o potențială fuziune, confirmând speculațiile din presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“În lumina oportunităților apărute, conducerea Deutsche Bank a decis să analizeze opțiunile strategice (…). În acest context, confirmăm că purtăm discuții cu Commerzbank”, potrivit unui comunicat Deutsche Bank.

Cele două bănci atenționează că negocierile s-ar putea încheia fără ca părțile să ajungă la un acord.

GRAFICE Jumătate din dobânda încasată de bănci acoperă costurile operaționale, marja de profit este o optime. Băncile ar recupera în 5 ani taxa pe active încasată de stat 1 an CITEȘTE ȘI GRAFICE Jumătate din dobânda încasată de bănci acoperă costurile operaționale, marja de profit este o optime. Băncile ar recupera în 5 ani taxa pe active încasată de stat 1 an

Zvonurile referitoare la o posibilă fuziune a celor nai mari două bănci din Germania circulă de mai mulți ani și s-au intensificat în timpul mandatului ministrului german de Finanțe Olaf Scholz, care s-a exprimat în favoarea unor bănci puternice.

Ambele bănci au avut probleme legate de profitabilitate, după criza financiară mondială.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
commerzbank
fuziune
discutii
negocieri