Deutsche Bank și Commerzbak confirmă că negociază o potențială fuziune

Deutsche Bank și Commerzbak confirmă că negociază o potențială fuziune
scris 17 mar 2019

Deutsche Bank și Commerzbank, cele mai mari bănci germane în funcție de valoarea activelor, au anunțat, duminică, că discută o potențială fuziune, confirmând speculațiile din presă.

“În lumina oportunităților apărute, conducerea Deutsche Bank a decis să analizeze opțiunile strategice (…). În acest context, confirmăm că purtăm discuții cu Commerzbank”, potrivit unui comunicat Deutsche Bank.

Cele două bănci atenționează că negocierile s-ar putea încheia fără ca părțile să ajungă la un acord.

GRAFICE Jumătate din dobânda încasată de bănci acoperă costurile operaționale, marja de profit este o optime. Băncile ar recupera în 5 ani taxa pe active încasată de stat 1 an CITEȘTE ȘI GRAFICE Jumătate din dobânda încasată de bănci acoperă costurile operaționale, marja de profit este o optime. Băncile ar recupera în 5 ani taxa pe active încasată de stat 1 an

Zvonurile referitoare la o posibilă fuziune a celor nai mari două bănci din Germania circulă de mai mulți ani și s-au intensificat în timpul mandatului ministrului german de Finanțe Olaf Scholz, care s-a exprimat în favoarea unor bănci puternice.

Ambele bănci au avut probleme legate de profitabilitate, după criza financiară mondială.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
deutsche bank
commerzbank
fuziune
discutii
negocieri