Board-ul Deutsche Bank ar fi acceptat să negocieze o fuziune cu Commerzbank

Board-ul Deutsche Bank ar fi acceptat să negocieze o fuziune cu Commerzbank
scris 11 mar 2019

Consiliul de administrație al Deutsche Bank ar fi acceptat să discute cu Commerzbank despre fezabilitatea unei fuziuni, a declarat duminică o persoană apropiată situației, transmite CNBC.

Sursa a confirmat o informație publicată de ziarul Welt am Sonntag. Persoana a spus că primele contacte neoficiale au avut loc la nivelul unui grup mic și că discuțiile sunt în fază incipientă, scrie News.ro.

DOCUMENT Studiu de impact BNR. Taxa bancară ia 5,4 miliarde de lei/an de la bănci. 29 trec pe pierdere, 14 ar avea nevoie de capital CITEȘTE ȘI DOCUMENT Studiu de impact BNR. Taxa bancară ia 5,4 miliarde de lei/an de la bănci. 29 trec pe pierdere, 14 ar avea nevoie de capital

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank și o reprezentantă a Commerzbank au refuzat să comenteze.

Zvonurile referitoare la o posibilă fuziune a celor nai mari două bănci din Germania circulă de mai multe luni și s-au intensificat în timpul mandatului ministrului germane de Finanțe Olaf Scholz, care s-a exprimat în favoarea unor bănci puternice.

Ambele bănci au avut probleme legate de profitabilitate, duoă criza financiară mondială.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
deutsche bank
commerzbank