eMAG se pregătește să se împrumute masiv de la BERD pentru noul centru logistic de la Joița, inclusiv pentru achiziția de tehnologii și echipamente de ultimă generație

eMAG se pregătește să se împrumute masiv de la BERD pentru noul centru logistic de la Joița, inclusiv pentru achiziția de tehnologii și echipamente de ultimă generație
scris 9 mar 2021

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de până la 18,5 milioane de euro retailerului online eMAG, fonduri ce vor fi folosite pentru finanțarea dezvoltării noului centru logistic de la Joița, județul Giurgiu.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În cazul aprobării de către board-ul BERD, împrumutul va fi acordat eMAG Operations, firmă înființată special pentru dezvoltarea și administrarea noului centru logistic, situat la kilometrul 19 al autostrăzii A1.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Împrumutul face parte dintr-un credit sindicalizat de 37 milioane de euro.

“Operațiunea va permite eMAG Group, un jucător-cheie în comerțul electronic din România, să dezvolte un nou centru logistic eficient din punct de vedere energetic, care va sprijini îmbunătățirea competitivității și va permite expansiunea comercială a companiei (...). Compania s-a angajat să solicite certificarea BREEAM pentru clădiri ecologice pentru proiect”, potrivit BERD.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Conducerea băncii va decide miercuri dacă aprobă creditul.

Separat, BERD ia în calcul acordarea unui al doilea împrumut destinat proiectului, în valoare de până la 17,5 milioane de euro, ca parte a unui credit sindicalizat de 35 milioane de euro.

VIDEO PROFIT TV Vasile Godîncă-Herlea, Impetum Group: Firmele cu datorii au la îndemână mai multe metode de restructurare și trebuie să le acceseze cât mai rapid pentru a nu croniciza boala CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV Vasile Godîncă-Herlea, Impetum Group: Firmele cu datorii au la îndemână mai multe metode de restructurare și trebuie să le acceseze cât mai rapid pentru a nu croniciza boala

eMAG vrea să utilizeze cel de-al doilea împrumut pentru achiziția de tehnologii și echipamente de ultimă generație în vederea automatizării operațiunilor de la centrul logistic.

Retailerul eMAG, deținut de grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu, a anunțat, vara trecută, că va investi 90 de milioane de euro într-un nou centru logistic la Joița, confirmând informațiile prezentate anterior de Profit.ro.

Noul centru logistic, cu o suprafață de 130.000 metri pătrați, va fi amplasat în incinta unui parc industrial înființat de eMAG împreună cu Primăria Joița, investiție anunțată luna trecută.

eMAG mai are un depozit în comuna Joița, din județul Giurgiu, în apropierea autostrăzii A1. Inaugurată în toamna anului 2018, construcția a costat circa 65 milioane de euro și, potrivit companiei, este cel mai mare depozit din regiunea Europei de Sud-Est, inclusiv Rusia.

eMAG este administrat de Dante International, acționarii companiei fiind grupul sud-african Naspers, prin intermediul companiei Prosus (80,08%) și omul de afaceri Iulian Stanciu, cu o participație de 19,92%.

Dante International deține 99,98% din acțiunile eMAG Operations.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag
centru logistic emag joita
autostrada a1
depozit emag
imprumut berd
credit sindicalizat
investitie