EximBank garantează un credit de 3,5 milioane euro acordat de Banca Transilvania companiei RAAL Bistrița

EximBank garantează un credit de 3,5 milioane euro acordat de Banca Transilvania companiei RAAL Bistrița
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2021

EximBank a emis o garanție în numele și în contul statului român în valoare de 3,1 milioane de euro, în cadrul programului guvernamental de susținere a companiilor mari, pentru RAAL Bistrița – unicul producător de sisteme de răcire local și unul dintre principalii exportatori români, garanție care acoperă 88,8% dintr-un credit acordat companiei de Banca Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Finanțarea, în valoare de 3,5 milioane de euro, de la Banca Transilvania, cu garanție EximBank în numele și în contul statului român, va permite producătorului de sisteme de răcire să depășească contextul dificil creat de pandemie și îi va asigura necesarul de lichiditate pentru desfășurarea activității.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

RAAL produce pentru industria utilajelor agricole, utilajelor pentru cons¬trucții, industria minieră, vehicu¬lelor comerciale și auto, majoritatea clienților provenind din Uniunea Europenă.

După un început de 2020 bun, RAAL s-a confruntat cu scăderea vânzărilor pe fondul întreruperilor de activitate din mai multe sectoare de activitate din cauza pandemiei, dar a reușit să depășească acest moment păstrând toți cei peste 2.400 de angajați.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Din trimestrul IV, vânzările au revenit la un nivel comparabil cu cel dinaintea crizei, iar compania se pregătește să își reia anul acesta planurile de dezvoltare.

RAAL este producător de sisteme de răcire și schimbătoare de căldură din aliaje de aluminiu și oțel inoxidabil, în construcție brazată: radiatoare, răcitoare de ulei, răcitoare de aer, răcitoare de combustibil, condensatoare, destinate aplicațiilor în agricultură, construcții, industrie și auto. Compania a fost înființată în 1991 ca societate pe acțiuni, prin desprinderea din compania I.U.T. Bistrița, iar, în 1995 s-a privatizat, acționarii fiind salariații companiei în proporție de 96%. În prezent, sociateta operează două fabrici: una în Bistrița, care dispune de trei secții de producție cu o suprafață totală de 12.500 de metri pătrați, și o alta la Prundul Bârgăului, cu o suprafață de producție de aproximativ 45.000 de metri pătrați. RAAL exportă 99% din tot ceea ce produce, printre clienții săi numărându-se companii precum John Deere, Class, AGCO, Friulair, BRP Rotax, JCB, Ingersoll Rand, Linde, Parker, Mikropor, Van Hool, Voith, ABB, Tobrocco, Himoinsa, Manitou, Novetec, Carrier, Liebherr, Kaiser, Continental, Samsung, BMW etc.

Compania a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de peste 77 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
eximbank
raal bistrița
banca transilvania