Grupul Erste mută toate operațiunile și 4.500 de angajați din Viena în noul Campus

Grupul Erste mută toate operațiunile și 4.500 de angajați din Viena în noul Campus
Oana Osman
Oana Osman
scris 8 feb 2016

Erste Group, acționarul principal al BCR, a început anul acesta să se mute în noul sediu central din Viena. 4.500 de angajați, care lucrează acum în 20 de clădiri din Viena urmează să se reunească, pentru prima dată în istorie, sub un singur acoperiș. Construcția Erste Campus, pentru care s-au cheltuit 300 mil. euro, va reduce costurile cu 20%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operațiunea de mutare se va face în patru etape, încheindu-se la jumătatea acestui an.

Cu o clădire construită pe o suprafață de 25.000 metri pătrați, din cei 40.000 de metri pătrați ai campusului, noul sediu Erste are 165.000 metri pătrați utili la nivelul etajelor. Parterul este o zonă deschisă publicului, incluzând restaurante și cafenele, cu un design diferit de cel ermetic al sediilor bancare tradiționale.

Campusul găzduiește și cea mai mare inițiativă educațională din Europa, "Financial Life Park" (FLiP). Pe 1.400 metri pătrați, studenții vor putea învăța despre importanța finanțelor în viața personală și despre rolul jucat de bănci, totul într-un aranjament de joc, interactiv.

Erste vrea să acorde în 2016 companiilor din regiune credite noi de 1 miliard de euro CITEȘTE ȘI Erste vrea să acorde în 2016 companiilor din regiune credite noi de 1 miliard de euro

"E evident că bankingul trebuie să se schimbe, să se modernizeze. E unul din motivele pentru care plecăm din birourile tradiționale și ne mutăm într-un loc care arată că suntem accesibili și deschiși tuturor. Nu e doar o clădire modermă de birouri, e un spațiu creat pentru a servi nevoile în evoluție ale personalului și comunității. De aici vom putea răspunde mai repede, vom putea fi mai flexibili și vom simți mai bine ce au cu adevărat nevoie clienții noștri", spune Andreas Treichl, CEO al Erste Group.

Grupul Erste mută toate operațiunile și 4.500 de angajați din Viena în noul Campus

Noul sediu central al grupului Erste a fost construit în apropierea Palatului Belvedere, pe locul fostei gări Südbahnhof (Ostbahn). Acestui loc, conducerea Erste îi asociază o simbolistică istorică, dat fiind că din această gară porneau trenurile care legau Austria de Europa Centrală și de Est, regiune importantă pentru operațiunile de azi ale grupului financiar. “Ca bancă de top în Europa Centrală și de Est, suntem acum orientați și geographic către aceste țări prin noul nostru sediu central. În același timp, rămânem legați de rădăcinile pe care le avem ca bancă austriacă tradițională de economii”, spune Andreas Treichl, CEO Erste Group.     

Construcția campusului a fost finalizată fără întârzieri și fără depășiri de buget, costul total de circa 300 mil. euro menținându-se sub țintă, arată Erste Group, într-un comunicat.

Dezvoltator al proiectului și building contractor a fost Erste Group Immorent AG, compania specializată în finanțări imobiliare și de infrastructură în cadrul grupului Erste. Pe parcursul construcției, circa 1.000 de companii au primit comenzi. Arhitecți au fost specialiștii de la Henke Schreieck Architects.

viewscnt
Afla mai multe despre
erste group
erste campus
sediu central
constructie