Împrumuturile de urgență puse la dispoziție după prăbușirea Silicon Valley Bank, accesate de 20% din firmele eligibile

Împrumuturile de urgență puse la dispoziție după prăbușirea Silicon Valley Bank, accesate de 20% din firmele eligibile
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2024

Aproximativ 1.804 de entități financiare au accesat facilitatea de creditare de urgență înființată în SUA în martie trecut, în urma prăbușirii Silicon Valley Bank, reprezentând aproximativ 20% din toate firmele eligibile, a anunțat Rezerva Federală, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Aproximativ 95% dintre debitori, careau  inclus bănci, uniuni de credit, asociații de economii și sucursale și agenții ale băncilor străine, aveau active de mai puțin de 10 miliarde de dolari, a declarat banca centrală a SUA în raportul său semestrial de stabilitate financiară, potrivit News.ro.

Programul de Finanțare la Termen al Băncii, așa cum a fost numit, a avut ca scop abordarea unei crize de lichiditate după ce o criză de depozite a dus la prăbuțirea SVB și Signature Bank și a forțat autoritățile financiare să organizeze o salvare a sectorului.

BCE va ordona UniCredit să își reducă afacerile cu Rusia CITEȘTE ȘI BCE va ordona UniCredit să își reducă afacerile cu Rusia

Facilitatea a împrumutat cu garanție fără a aplica reevaluările în scădere obișnuite, iar împrumuturile au fost făcute în condiții ieftine.

Programul a încetat să mai acorde noi împrumuturi pe 11 martie, la un an de la crearea sa. La apogeul său, a acordat în total ămpurmuturi de 165 de miliarde de dolari, cu termene de până la un an. Programul urmează să se închidă complet până în martie viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
silicon valley bank
rezerva federala