Intesa Sanpaolo: Preluarea băncilor Veneto poate duce la închiderea a 600 de sucursale și plecarea a 3.900 de angajați

Intesa Sanpaolo: Preluarea băncilor Veneto poate duce la închiderea a 600 de sucursale și plecarea a 3.900 de angajați
scris 26 iun 2017

Intesa Sanpaolo a anunțat luni că preluarea activelor bune ale Banca Popolare di Vicenza și Veneto Banca ar putea conduce la închiderea a aproximativ 600 de sucursale și la plecarea, pe bază de voluntariat, a 3.900 de angajați, transmite Reuters.

Italia a decis duminică închiderea celor două bănci regionale, într-un acord care poate costa statul până la 17 miliarde de euro, în timp ce activele bune vor fi transferate Intesa, cea mai mare bancă din retail din țară, scrie News.ro.

Guvernul a pregătit duminică decretul de lichidare a băncilor, care s-au  prăbușit după ani de zile de management prost și credite neperformante. Decretul trebuie să fie votat de Parlament în termen de 60 de zile.

Guvernul va plăti Intesa 5,2 miliarde de euro și îi va acorda garanți de 12 miliarde de euro.

Google nu va mai scana conținutul Gmail pentru difuzarea de reclame personalizate CITEȘTE ȘI Google nu va mai scana conținutul Gmail pentru difuzarea de reclame personalizate

Intesa Sanpaolo,  cea mai capitalizată bancă din Italia, a anunțat săptămâna trecută că este dispusă să preia activele bune ale băncilor respective pentru un euro, cu condiția ca guvernul să suporte costurile de închidere a acestora.

Luni, Intesa a anunțat că contractul semnat pentru achiziție va deveni nul dacă decretul nu va fi aprobat de Parlament.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
veneto