Libra Internet Bank pregătește majorarea capitalului

Libra Internet Bank pregătește majorarea capitalului
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 6 aug 2018

Libra Internet Bank intenționează să își majoreze capitalul cu 40 milioane lei, la 462,6 milioane lei, operațiunea fiind planificată să fie încheiată până la jumătatea lunii septembrie. Pentru primele trei luni din acest an, banca a raportat un profit net de 22 de milioane de lei, în creștere susținută față de perioada similară a anului trecut, când profitul realizat a fost de 8,4 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Majorarea profitului a fost generată, în primul rând, de creșterea portofoliului de credite, dar și de  scăderea semnificativă a provizioanelor și optimizarea cheltuielilor operaționale.

ING Bank a lansat creditul instant cu buletinul pentru firme mici CITEȘTE ȘI ING Bank a lansat creditul instant cu buletinul pentru firme mici

La finele lunii martie 2018, activele nete au fost de 4,54 miliarde lei, ceea ce corespunde unei cote de piață de puțin peste 1%, prag pe care banca l-a depășit pentru prima dată anul trecut.

Rata creditelor neperformante era de 1,9%, un nivel considerabil sub media pieței, de 6,16%.

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996. Din 2003, banca face parte din grupul american de investiții New Century Holdings (NCH), unul dintre cei mai importanți investitori din Europa Centrală și de Est.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat recent Libra Internet Bank un împrumut de 15 milioane de euro, bani destinați finanțării întreprinderilor mici și mijlocii din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra internet bank
rezultate libra internet bank