Libra Internet Bank raportează un profit în creștere puternică în primul trimestru din 2018

Libra Internet Bank raportează un profit în creștere puternică în primul trimestru din 2018
scris 6 iun 2018

Libra Internet Bank raportează un profit net de 22 de milioane de lei pentru primele trei luni ale lui 2018, în creștere susținută față de perioada similară a anului trecut, când profitul realizat a fost de 8,4 milioane de lei.

Majorarea profitului a fost generată, în primul rând, de creșterea portofoliului de credite, dar și de  scăderea semnificativă a provizioanelor și optimizarea cheltuielilor operaționale, potrivit unui comunicat de presă.

“Profitul obținut exprimă atenția pe care o acordăm calității serviciilor oferite clienților noștri, împreună cu o preocupare permanentă de a gestiona cât mai bine resursele existente și de a automatiza fluxurile din punct de vedere tehnologic. Suntem într-o fază deosebit de interesantă, în care inovația este prețuită în mod special de clienți, deschizând totodată noi oportunități”, a declarat Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank.

ING Bank a lansat creditul instant cu buletinul pentru firme mici CITEȘTE ȘI ING Bank a lansat creditul instant cu buletinul pentru firme mici

La finele lunii martie 2018, activele nete au fost de 4,54 miliarde lei, ceea ce corespunde unei cote de piață de puțin peste 1%, prag pe care banca l-a depășit pentru prima oară anul trecut.

Soldul depozitelor a fost de 4,02 miliarde lei, iar soldul creditelor de 2,81 miliarde lei (în creștere cu 5% față de finalul anului).

Rata creditelor neperformante era de 1,9%, un nivel considerabil sub media pieței de 6,16%.

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996. Din 2003, banca face parte din grupul american de investiții New Century Holdings (NCH), unul dintre cei mai importanți investitori din Europa Centrală și de Est.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat Libra Internet Bank un împrumut de 15 milioane de euro, bani destinați finanțării întreprinderilor mici și mijlocii din România.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
libra internet bank
rezultate libra internet bank