Ministerul Finanțelor lansează un portal unde pot fi reclamate probleme cu băncile

Ministerul Finanțelor lansează un portal unde pot fi reclamate probleme cu băncile
scris 6 apr 2020

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, anunță lansarea unui portal, unde clienții pot raporta dacă băncile încalcă OUG privind amânarea ratelor la credite. Ministrul face apel la solidaritate, în contextul coronavirusului.

Florin Cîțu anunță, astfel, lansarea unui portal, unde clienții care întâmpină dificultăți în relația cu băncile pot face o sesizare: ”Luni lansăm la Ministerul Finanțelor Publice un portal, unde cetățenii români care întâmpină dificultăți în relația cu băncile pot să ne scrie și vom verifica dacă aceste norme sunt aplicate, așa cum le-am făcut noi, de către sistemul bancar”, a spus la RFI.

România a relaxat restricțiile la exportul dezinfectanților CITEȘTE ȘI România a relaxat restricțiile la exportul dezinfectanților

Ministrul de Finanțe spune că înțelege nemulțumirile băncilor, dar declară că pentru el sunt mai importanți clienții acestora, în perioada crizei generate de coronavirus: ”Vom merge în sprijinul clienților. Știu că băncile s-au supărat acum și avem discuții cu ele în continuare, dar trebuie să înțeleagă că este o perioadă dificilă și pentru noi, ca Guvern, este foarte important ca oamenii să nu aibă această problemă. Critica băncilor o înțeleg, este un cost pentru bănci, îl vor suporta, dar trebuie să fim solidari și toți să suportăm o parte din acest cost”.

Întrebat dacă se așteaptă ca unele bănci să fie reticente, Florin Cîțu a răspuns: ”Nu, nu mă aștept și de aceea am și făcut acest portal prin care oamenii ne vor spune din propria experiență dacă sunt probleme sau nu, dacă au fost refuzați. Pe mine mă interesează ca băncile să respecte întru totul normele de aplicare, care sunt făcute de Ministerul Finanțelor Publice”.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ministrul de finanțe
florin cîțu
portal