OTP Bank anunță că a reîncadrat creditele de nevoi personale cu ipotecă suspendate prin OUG 37

OTP Bank anunță că a reîncadrat creditele de nevoi personale cu ipotecă suspendate prin OUG 37
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 15 iun 2020

OTP Bank România informează că a modificat încadrarea creditelor de nevoi personale garantate cu ipotecă, incluzându-le în categoria creditelor ipotecare, așa cum sunt definite de Ordonanța de Urgență nr. 37/2020. Debitorii care au apelat la suspendarea ratelor nu vor mai plăti, astfel, dobândă la dobânzile amânate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca cu acționariat ungar a fost acuzată de Asociația Credere că încasează nelegal bani în plus de la debitori prin faptul că a tratat creditele de consum cu ipotecă drept credite negarantate. Potrivit OUG 37, creditele cu ipotecă beneficiază de garanție de stat pentru dobânzile amânate la plată și debitorii nu trebuie să plătească, astfel, dobânzi la dobânzile acumulate pe perioada în care ratele sunt suspendate, așa cum se întâmplă în cazul creditelor negarantate de consum.

Guvernul amână popririle și executările până la 25 octombrie. Facilitatea pentru hoteluri și restaurante este extinsă tot până la 25 octombrie CITEȘTE ȘI Guvernul amână popririle și executările până la 25 octombrie. Facilitatea pentru hoteluri și restaurante este extinsă tot până la 25 octombrie

OTP Bank spune acum că a primit clarificările solicitate de la Ministerul Finanțelor Publice și că va încadra creditele de nevoi personale cu ipotecă în categoria corectă.

“Imediat după răspunsul Ministerului Finanțelor Publice, modificarea a fost efectuată automat în sistemul băncii, iar procesul de informare a clienților este în curs de desfășurare, ei primind o notificare cu modificările operate, inclusiv noul grafic de rambursare”, arată reprezentanții băncii.

OTP mai adaugă că debitorii nu au fost afectați până acum pentru că calculul privind plata dobânzilor amânate va produce efecte doar la momentul expirării termenului de suspendare a plății ratelor.

Clienții băncilor au putut amâna ratele, la cerere, până la finele anului, potrivit moratoriului introdus de Guvern, cu condiția ca veniturile acestora să fi fost afectate în perioada de la declararea stării de urgență la mijlocul lunii martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank
asociatia credere
oug 37/2020
suspendare rate