OTP Bank nu va aplica penalități și nu va trece în restanță debitorii care nu plătesc ratele până la 29 mai

OTP Bank nu va aplica penalități și nu va trece în restanță debitorii care nu plătesc ratele până la 29 mai
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 23 mar 2020

Clienții persoane fizice cu credite la OTP Bank nu vor fi penalizați și împrumuturile nu le vor fi trecute în restanță dacă nu plătesc ratele în intervalul 24 martie – 29 mai, în contextul epidemiei de coronavirus. Cei care nu mai pot plăti integral ratele trebuie să contacteze banca pentru a găsi o soluție. OTP anunță și că firmele afectate vor primi măsuri personalizate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Debitorii persoane fizice cu credite de nevoi personale sau credite ipotecare, inclusiv Prima Casă contractate înainte de 20 martie au posibilitatea plății ratelor la scadență sau oricând ulterior până la data de 29 mai 2020, fără ca banca să treacă împrumuturile la restanță sau să fie aplicate penalități de întârziere. Măsura este menită să încurajeze distanțarea socială.

Guvernul anunță: PFA și întreprinderile individuale care și-au întrerupt activitatea vor avea o indemnizație fixă de 2.230 lei/lună pe perioada stării de urgență CITEȘTE ȘI Guvernul anunță: PFA și întreprinderile individuale care și-au întrerupt activitatea vor avea o indemnizație fixă de 2.230 lei/lună pe perioada stării de urgență

Atenție, însă, creditele vor fi puse în întârziere începând cu prima scadență lunară ulterioară datei de 29 mai!

Clienții care nu pot plăti integral ratele acumulate în această perioadă trebuie să se adreseze băncii pentru a găsi o soluție individuală.

Debitorii au opțiunea să plătească ratele de la distanță prin transfer bancar sau serviciul de internet banking, dar nu vor fi penalizați și nu vor acumula întârzieri dacă nu fac depunerile în intervalul menționat.

În funcție de evoluția situației generale, termenul de 29 mai 2020 ar putea fi extins.

Banca transmite că a pregătit proceduri pentru prelungirea facilităților revolving în cazul în care reprezentanții firmelor nu se pot deplasa la bancă.

Totodată, banca spune că are soluții pentru firmele puternic afectate și că vor fi aplicate măsuri personalizate în funcție de client.

Salariații băncii vor avea un program de muncă flexibil sau vor lucra de la distanță, tocmai pentru ca activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank
suspendare rate
coronavirus