Primăriile au primit acordul Guvernului să se împrumute din Trezorerie cu până la 700 mil. lei

Primăriile au primit acordul Guvernului să se împrumute din Trezorerie cu până la 700 mil. lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2015

Primăriile au primit acordul Guvernului să se împrumute din Trezorerie, pe finalul acestui an, în limita a 700 de milioane de lei, în principal pentru acoperirea fără sincope a costurilor generate de asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Banii împrumutați vor putea fi folosiți și pentru proiecte guvernamentale sau cu finanțare europeană nerambursabilă, transmite Guvernul.

Împrumutile vor fi acordate cu o dobândă ROBOR la 3 luni, comunicată de BNR în ultima zi lucrătoare a lunii anterioare autorizării împrumutului, plus o marjă de 3 puncte procentuale, fixă pe toată durata împrumutului.

Executivul a mai decis ca toate contractele de finanțare încheiate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, să fie multianuale, încheiate pe o perioadă de cel mult 4 ani.

Măsura este argumentată de Guvern prin faptul că perioada de execuție a unui astfel de obiectiv depășește, cel mai adesea, durata unui an calendaristic.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
primari
împrumuturi