Producătorul de ulei Prutul își finanțează materia primă cu 24 milioane euro de la Raiffeisen Bank

Producătorul de ulei Prutul își finanțează materia primă cu 24 milioane euro de la Raiffeisen Bank
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 10 sep 2015

Producătorul de ulei vegetal Prutul SA a luat un credit de 24 milioane de euro de la Raiffeisen Bank pentru finanțarea achiziției de materii prime, cu scadența în iulie 2016.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru acest credit, compania a constituit ipoteci imobiliare pe mai multe terenuri și imobile, nu va acorda dividende pe perioada contractului, nu va lua alte credite de la alte bănci fără acordul Raiffeisen Bank și nu va realiza investiții mai mari de un million de euro fără acordul băncii, potrivit hotărârii acționarilor companiei.

Compania deține fabrica de ulei Prutul din Galați și o retea de 22 de capacități de depozitare a cerealelor și oleaginoaselor, cu o capacitate de 430.000 de tone, în Galați, Brăila, Călărași, Dolj, Iași, Olt, Ialomița, Teleorman și Constanța.

Compania are peste 650 de angajați în cele două divizii, ulei și agribusiness și este deținută de omul de afaceri Marian Andreev prin societatea Eurolila Project SRL.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, Prutul a avut anul trecut o cifră de afaceri de 745,7 milioane lei, în scădere cu 0,8% față de 2013, și a trecut pe profit, de 1,8 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
prutul
credit
raiffeisen bank