Profitul net al băncii italiene Intesa Sanpaolo în România s-a triplat

Profitul net al băncii italiene Intesa Sanpaolo în România s-a triplat
Andra Oprescu
Andra Oprescu
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 6 feb 2018

Profitul net al băncii italiene Intesa Sanpaolo în România s-a triplat anul trecut, ajungând la 9 milioane de euro, în pofida scăderii veniturilor operaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Banca a avut în România venituri operaționale de 34 milioane de euro, în declin cu 11,5% față de anul trecut. Costurile operaționale au fost de 23 milioane de euro, în scădere cu aproape 3% față de 2016.

Creditele neperformante au însumat 14 milioane de euro, iar cele cu probabilitate mare de nerambursare, 6 milioane de euro. Gradul de acoperire a creditelor neperformante era, la 31 decembrie, de 58%. Spre comparație, la finele anului 2016, banca avea credite neperformante de 12 milioane de euro și un grad de acoperire cu provizioane de 59%.

Depozitele clienților au fost de 700 de milioane de euro, iar portofoliul de credite acordate, de 600 de milioane de euro. Activele toatale deținute de bancă în România au însumat 1 miliard de euro.

Cererea mondială de aur a scăzut anul trecut cu 7% CITEȘTE ȘI Cererea mondială de aur a scăzut anul trecut cu 7%

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent pe piața românească din 2008, prin intermediul băncii Intesa Sanpaolo România.

La nivel de grup, Intesa Sanpaolo a raportat un profit net de 7,3 miliarde de euro, incluzând fonduri publice de 3,5 miliarde de euro primite de la guvernul Italian pentru a compensa, parțial, efectul din bilanț al preluării unor active și pasive de la Banca Popolare di Vicenza și Veneto Banca.

Spre comparație, în 2016, banca italiană a avut un profit net de 3,1 miliarde de euro.

În vară, Intesa Sanpaolo, grupul bancar lider în Italia și unul dintre cele mai solide din Europa, a semnat contractul cu lichidatorii Bancii Popolare di Vicenza și ai Veneto Banca pentru achiziționarea anumitor active și pasive ale celor două bănci, la prețul simbolic de 1 euro.  Tranzacția a avut loc după ce Italia a hotărât să închidă cele două bănci regionale.

Preluarea a fost finalizată la finele anului trecut, incluzând rețeaua  sucursalei din România și participații în băncile care operează în Moldova, Croația și Albania.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
veneta banca
banci
italian
profit
neperfrmante