Programul Tezaur, pregătit să fie disponibil populației și online. Statul vinde acum populației titluri Tezaur prin Poștă și Trezorerie

Programul Tezaur, pregătit să fie disponibil populației și online. Statul vinde acum populației titluri Tezaur prin Poștă și Trezorerie
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 12 feb 2021

Populația ar urma să subscrie și online titluri de stat în cadrul programului Tezaur, prin care statul se împrumută de la populație plătind dobânzi avantajoase, mai ridicate față de cele oferite de sistemul bancar. Rambursările ar urma să fie făcute, de asemenea, online. În prezent, Tezaur este disponibil prin intermediul unităților Trezoreriei statului și al oficiilor Poștei, situație care i-a redus atractivitatea în contextul pandemiei. Obiectivul trecerii Tezaur și în online este asumat de Ministerul Finanțelor pentru perioada 2021-2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce Tezaur este disponibil lunar, al doilea program de împrumuturi de la populație, Fidelis, prin intermediul Bursei de Valori București, se derulează ocazional.

"În scopul diversificării bazei de investitori și a creșterii accesibilității persoanelor fizice la cumpărarea titlurilor de stat, se are în vedere continuarea emisiunilor de titluri de stat pentru populație în cadrul celor două programe dedicate TEZAUR și FIDELIS, în limita unui plafon anual indicativ. Pentru Programul TEZAUR se are în vedere introducerea de facilități care să permită realizarea în mediu online a subscrierilor și rambursărilor sumelor datorate la scadență investitorilor", potrivit Ministerului Finanțelor.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Ministerul Finanțelor a anunțat recent că titlurile Tezaur pot fi cumpărate și în această lună, începând cu 8 februarie. Astfel, sunt disponibile trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3%, 3,30% și 3,45%.

Statul a împrumutat în luna ianuarie peste 955 milioane lei de la populație prin vânzarea de titluri de stat în cadrul programului Tezaur, aceasta fiind cea mai mare sumă atrasă lunar prin acest instrument, potrivit Ministerului Finanțelor. Mai multe runde de titluri de stat cumpărate de populație în trecut au avut scadența în decembrie 2020 și au influențat probabil subscrierile din ianaurie 2021, întrucât o parte dintre persoanele respective au investit din nou banii tot în titluri de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
tezaur
ministerul finantelor
titluri de stat
imprumut